Wimbledon: Σκέψεις για αποκλεισμό των Ρώσων παικτών

Οι αρχές του τρίτου κατά σειρά Grand Slam της χρονιάς Wimbledon εξετάζουν το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης στους Ρώσους παίκτες από το να συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Φυσικά, η αιτία πίσω από αυτές τις σκέψεις είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος Ρώσος ή Ρωσίδα να αγωνιστεί (σε περίπτωση που ισχύσει αυτό το μέτρο) είναι να παρέχει διαβεβαιώσεις ότι δεν υποστηρίζει το καθεστώς Πούτιν.

Σύμφωνα με έναν

πολιτικό δημοσιογράφο από την εφημερίδα London Times, ο Υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετείχε σε ζωντανή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα δεχόταν αθλητές που θα υποστήριζαν ξεκάθαρα τους Ρώσους. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σημάδια υποστήριξης προς τον Πούτιν και το καθεστώς του. Εξετάζουμε τους μηχανισμούς για το πώς θα μπορούσαμε να εργαστούμε σε αυτό για μεμονωμένα άτομα».

Εάν ο Μεντβέντεφ και άλλοι Ρώσοι θέλουν να αγωνιστούν στο Λονδρέζικο Grand Slam υπό τη ρωσική σημαία, θα πρέπει να πάρουν διαβεβαιώσεις ότι δεν υποστήριζουν τον Πούτιν και θα απαγορευτεί να κυματίσει τη ρωσική σημαία στο κορτ.

World tennis No 1 Daniil Medvedev could be barred from playing at Wimbledon unless he provides “assurances” he does not support Putin and does not wave the Russian flag.

Sports minister Nigel Huddleston says he is in “discussions” with All England Club on Russian players

— Chris Smyth (@Smyth_Chris) March 15, 2022

Δανάη Μασκαλέρη

The post Wimbledon: Σκέψεις για αποκλεισμό των Ρώσων παικτών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα