ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΕΣΩΣΕ MP ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ “4” (vids)

09:56 8/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Μετά από 5 ώρες και 14 λεπτά κι ένα σβησμένο match-point ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε του Γιάνικ Σίνερ με 6-3, 6-7(7), 6-7(0), 7-5, 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open στο καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς που ολοκληρώθηκε στις 02:54 τοπική ώρα Νέας Υόρκης!

Ο 19χρονος Ισπανός θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Grand Slam, ενώ παράλληλα παραμένει στη διεκδίκηση για το Νο1 του κόσμου, κάτι που θα συμβεί εφόσον φτάσει στον τελικό και ο

Κάσπερ Ρουντ σταματήσει στα ημιτελικά ή αν κερδίσει τον τίτλο με αντίπαλο τον Νορβηγό.

Ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός στο ταμπλό των ανδρών ήταν μια πραγματική μαγεία. Εναλλαγή συναισθημάτων σε παίκτες και θεωρεία, νεύρα, πάθος, αλλαγή στο μομέντουμ και τένις υψηλού επιπέδου.

Στο τέλος αυτός που δεν άντεξε ήταν ο Ιταλός ο οποίος δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συνέπεια στο service του (11 διπλά λάθη συνολικά), ενώ δέχθηκε μεγάλη πίεση στο 2ο service ολοκληρώνοντας με 45% (15/25).

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά “σκότωσε” τον Ιταλό ήταν τα 63(!) αβίαστα λάθη, έναντι των μόλις 38 που είχε ο Αλκαράθ, ο οποίος με τη σειρά του ταλαιπωρήθηκε για μια ακόμη φορά με τα αμέτρητα χαμένα break-points τελειώνοντας την αναμέτρηση με 10/25! 

Φουριόζος στο 1ο set o Αλκαράθ – Αδιανόητος στα άλλα δύο ο Σίνερ

Ο Αλκαράθ ξεκίνησε τον προημιτελικό κατακτώντας τα πρώτα δύο games έχοντας προλάβει αιφνιδιάσει τον Σίνερ με το καλησπέρα (2-0). Ο Ιταλός κατάφερε να πάρει τα επόμενα τρία games (3-2), αλλά αμέσως μετά ακολούθησαν 4 συνεχόμενα του Αλκαράθ, ο οποίος πήρε προβάδισμα με 1-0.

Η ματσάρα είχε ήδη ξεκινήσει! Στο 2ο set ο Σίνερ αναλαμβάνει δράση στο court. Γρήγορο break (2-1), σχετικά δύσκολα hold και προβάδισμα με 5-3. Ο Αλκαράθ μείωσε σε 5-4 και ο Ιταλό πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το 1-1.

Ο Ισπανός όχι μόνο δεν τον αφήνει παίρνοντας το break πίσω, αλλά στη συνέχεια έφτασε αρχικά σε τριπλό set-point (0/40) και στη συνέχεια σε ένα ακόμη, αλλά τον Σινερ να βάζει μέσα στο court απίστευτες μπάλες οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί ο Ιταλός έφτασε πρώτος σε mini-break (5/3), αλλά ο Αλκαράθ το πήρε πίσω (5/5) για να το χάσει στο πιο καθοριστικό σημείο (9/7) έχοντας σπαταλήσει μάλιστα ένα ακόμη set-point (7/6) με το παιχνίδι να γίνεται 1-1.

Στο 3ο set ο Αλκαράθ θα καταφέρει να “σπάσει” δύο φορές το service του Σίνερ με τον Ιταλό να έχει πάρει ενδιάμεσα, πίσω μόνο το ένα. Ο Ισπανός είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set (6-5), όμως το “όχι” αυτή τη φορά ήρθε από τον Σίνερ, που με νέο break πήγε και πάλι το παιχνίδι στο tie-break. 

Ο Ιταλός είχε φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα τένις. Με το “δολοφονικό” forehand να…σκοτώνει τον   Αλκαράθ και με τις απίστευτες άμυνες να απογοητεύει τον 19χρονο, έκανε το απόλυτο tie-break και χωρίς να χάσει πόντο (7/0) πήρε προβάδισμα με 2-1.

Έσωσε match-point και έκανε την ανατροπή

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Σίνερ με το παιχνίδι να θυμίζει τελικό Ούμαγκ. Break με το καλημέρα για τον Σίνερ, ο οποίος θα προηγηθεί με 3-1. Ο Αλκαράθ βρίσκει τρόπο να πάρει το break πίσω και μάλιστα με love μειώνοντας σε 3-2, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Σίνερ θα κάνει και πάλι break και στη συνέχεια με hold θα φτάσει στο 5-3! 

Το love-game του Αλκαράθ με το οποίο μείωσε σε 5-4, σήμαινε ότι ο Σινερ ετοιμαζόταν ψυχολογικά για να σερβίρει για το παιχνίδι και την πρόκριση στα ημιτελικά. Όμως με δύο διπλά λάθη κι ένα τραγικό forehand προσέγγισης ο Ιταλός θα χαρίσει ουσιαστικά το break στον Αλκαράθ κρατώντας τον “ζωντανό” στο τουρνουά (5-5).

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ισπανός με ένα ακόμα love-game θα περάσει μπροστά με 6-5 και στη συνέχεια με νέο break θα κατακτήσει το set πηγαίνοντας τον προημιτελικό στο decider. 

To μομέντουμ αλλάζει πάλι. Ο Αλκαράθ βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια στο court δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό το service του Σίνερ, ο οποίος ωστόσο με κάποιο τρόπο καταφέρνει να βρει break και να προηγηθεί με 3-2. 

Εκεί θα έχουμε επανάληψη του 1ου set. Ο Σίνερ θα δυσκολευτεί αφάνταστα να βρει 1ο service, ο Αλκαράθ θα επιτεθεί με μανία στο 2ο και κατακτώντας τα επόμενα 4 games θα φτάσει σε μια επική νίκη και στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πρόκριση στην καριέρα του. 

“Ειλικρινά, δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Το επίπεδο του αγώνα ήταν απίστευτο. Ο Γιάνικ είναι σπουδαίος παίκτης. Ειλικρινά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω ότι όλες οι νίκες που έχω πετύχει εδώ, είναι εξαιτίας σας.

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές με βοηθήσατε πολύ. Ευχαριστώ πολύ”, είπε ο Αλκαράθ στην on-court συνέντευξή του, απευθυνόμενος στο κοινό του Arthur Ashe.

“Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου συνέχεια. Πίστεψα στον εαυτό μου, στο παιχνίδι μου. Ήταν πολύ δύσκολο να κλείσω το ματς. Έπρεπε να μείνω όρθιος, να προσπαθήσω να μείνω ψύχραιμος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι συνέχισα να πιστεύω στον εαυτό μου”, πρόσθεσε ο 19χρονος Ισπανός.

Όσον αφορά τον επόμενο αντίπαλό του, Φράνσις Τιαφό που κέρδισε με 3-0 set τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Αλκαράθ είπε:

“Το επίπεδο του Τιαφό είναι εξαιρετικό. Κέρδισε τον Ράφα, κέρδισε τον Ρούμπλεφ στα τρία σετ. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Το γήπεδο αυτό είναι σημαντικό γι’αυτόν και έχει μεγάλη υποστήριξη. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Προς το παρόν θα χαρώ τον πρώτο μου ημιτελικό εδώ και από αύριο θα σκεφτώ αυτό το ματς”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΕΣΩΣΕ MP ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ “4” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ΕΣΩΣΕ MP, ΠΕΡΑΣΕ, “4”, ΜΑΤΣ, ΧΡΟΝΙΑΣ,alygistos alkarath esose MP, perase, “4”, mats, chronias