Αμβούργο: Κέρδισε τον Αλκαράθ και πήρε τον τίτλο ο εκπληκτικός Μουζέτι (vids)

O απίθανος Λορέντζο Μουζέτι κέρδισε τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του στο European Open του Αμβούργου, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που άγγιξε τις 3 ώρες, ξεπερνώντας το εμπόδιο του φαβορί Κάρλος Αλκαράθ με σκορ 6-4, 6-7(6), 6-4.

Ο Ιταλός ήταν απόλυτα ψύχραιμος ακόμη και όταν έχασε μέσα από τα χέρια του το 2ο set, αφού σπατάλησε 5 championship points, 2 σερβίροντας για το ματς στο 5-4 και άλλα 3 στο tie

break.

Από την αρχή του ματς ο Μουζέτι έπαιξε πολύ επιθετικά, οδηγώντας τον Ισπανό σε πολλά φθηνά λάθη. Το καθοριστικό break στο 1ο set σημειώθηκε στο 7ο game με τον Μουζέτι να το εκμεταλλεύεται απόλυτα για να γράψει το 1-0 στα set.

Musetti on song #HamburgOpen pic.twitter.com/3QfiPQIbcl

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

O Αλκαράθ πιέστηκε ακόμη περισσότερο, αφού είδε τον αντίπαλό του να του σπάζει το service, μόλις στο 1ο game του 2ου set. H μεγάλη ευκαιρία για ανατροπή ήρθε για τον Αλκαράθ στο 4-3 όταν και σημείωσε τριπλό break point, όμως ο Ιταλός ήταν απόλυτα ψύχραιμος και κατάφερε να κρατήσει το service του.

Η συνέχεια ήταν απίστευτη αφού ο Μουζέτι έχασε 5 μεγάλες ευκαιρίες να κλείσει το set. Οι 2 ήρθαν στο 5-4 40/15, αλλά ο Ισπανός παρέμεινε σταθερός και εκμεταλλευόμενος το άγχος του Ιταλού σε εκείνο το σημείο, οδήγησε το set στο tie break. Εκεί και πάλι ο Μουζέτι είχε 3 championship points, όμως και πάλι ο Αλκαράθ έδειξε απίθανη μαχητική ψυχή και κατάφερε να πάρει το set μετά από συγκλονιστική μάχη.

UNREAL get by Carlitos! #HamburgOpen pic.twitter.com/wDNA75xAVC

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

Ο Ιταλός δεν άφησε τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που είχε να τον αποσυντονίσουν και ανέβασε και πάλι το επίπεδό του πιέζοντας ακόμη περισσότερο τον Ισπανό. Το τέλος άνηκε στον Μουζέτι που με break στο τελευταίο game της αναμέτρησης ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβό του.

What a match and what a moment for Lorenzo Musetti!

On his sixth championship point, the 20-year-old Italian is an ATP title winner #HamburgOpen pic.twitter.com/c3CJ9iTNE6

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

Κερδίζοντας το 80% των πόντων πίσω από το 1ο του service, ο Μουζέτι πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη που τον φέρνει στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης σε μια άνοδο 31 θέσεων, τελειώνοντας έτσι την καλύτερη (μέχρι στιγμής) εβδομάδα της καριέρας του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την άλλη ο Αλκαράθ θα ανέβει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αμβούργο: Κέρδισε τον Αλκαράθ και πήρε τον τίτλο ο εκπληκτικός Μουζέτι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα