Άπαιχτη Σφιόντεκ, προκρίθηκε στον τελικό σε 65 λεπτά (vids)

17:14 2/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Ούτε η Ντάρια Κασάτκινα στάθηκε ικανή να βάλει δύσκολα στην άψογη Ίγκα Σφιόντεκ. Λίγες ώρες μετά τα 21α γενέθλιά της, η Πολωνή κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τη Νο20 του ταμπλό στο Παρίσι και προκρίθηκε στον 2ο Major τελικό της καριέρας της.

Μόλις 65 λεπτά χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση της Ρωσίδας, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, που έφτασε τις 34 συνεχόμενες νίκες στο Tour και απέχει μια ακόμη, από το να κατακτήσει τον 6ο σερί τίτλο της για φέτος!

Με το εμφατικό 6-2, 6-1 προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

η Σφιόντεκ, που περιμένει να αντιμετωπίσει την 18χρονη, Κόκο Γκοφ, η οποία με τη σειρά της απέκλεισε την Μαρτίνα Τρεβιζάν.

A peine plus d’une heure et Iga Swiatek file vers la finale de Roland-Garros en battant Daria Kasatkina 6-2, 6-1 ! #RolandGarros pic.twitter.com/w1TnEslHJ1

Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2022

Χωρίς αντίπαλο μοιάζει να παίζει στο Tour αυτή την περίοδο η Πολωνή, που δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κάνει δικό της τον 2ο Grand Slam τίτλο της, επιστρέφοντας στο θρόνο του Roland Garros, μετά από δυο χρόνια.

Τι κι αν η Κασάτκινα διένυσε φοβερή clay court season και πήγε με αξιώσεις στον ημιτελικό με την Σφιόντεκ, η Νο1 του ταμπλό έκανε το πιο ολοκληρωμένο ματς της, έπαιξε αδιανόητα καλό τένις και μετέτρεψε σε περίπατο τον αγώνα.

Με μόλις 13 αβίαστα λάθη, με 29/40 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και πέντε breaks στο σερβίς της αντιπάλου της (5/10 b.p.), η Σφιόντεκ παρέδωσε ακόμη μια σπουδαία τενιστική παράσταση στο “Philippe Chatrier”.

The Iga train is on full speed #RolandGarros pic.twitter.com/pBe2SAkw53

Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2022

Έφτασε τα 68 κερδισμένα sets στα τελευταία 74 που έχει παίξει και πλέον απέχει μια νίκη, από το να πιάσει το μοναδικό σερί της Βίνους Γουίλιαμς, που το 2000 είχε πανηγυρίσει 35 συνεχόμενες νίκες στο Tour.

Αν κερδίσει τον τίτλο το Σάββατο (4/6) στο Παρίσι, η Σφιόντεκ θα ισοφαρίσει τη σπουδαία επίδοση της Βίνους και θα γίνει η τενίστρια με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στο γυναικείο Tour, από το 2000 και μετά.

Όσον αφορά την Κασάτκινα, μετά την εξαιρετική πορεία της στο Roland Garros, θα δει τον εαυτό της την επόμενη εβδομάδα να κερδίζει οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ανεβαίνοντας στο Νο12. Δυο θέσεις μακριά, από το ρεκόρ καριέρας της (Νο10).

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Άπαιχτη Σφιόντεκ, προκρίθηκε στον τελικό σε 65 λεπτά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα