Χρόνια πολλά Μαρία!! – VIDEO

Η Μαρία Σάκκαρη, κλείνει τα 24 χρόνια ζωής και το Tennis24.gr δεν θα μπορούσε να μην της ευχηθεί να τα… χιλιάσει, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα…

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιάπας

Γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1995, κόρη της σπουδαίας Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του Δημήτρη Κανελλόπουλου, η Μαρία δεν θα μπορούσε να μην “κολλήσει” με το τένις από μικρή ηλικία.

Το μέλλον της ήταν προδιαγεγραμμένο, αν και η μητέρα της δεν έβλεπε και με το καλύτερο μάτι μια τέτοια εξέλιξη για την κόρη της. Η οικογένεια Κανελλοπούλου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το τένις και η Μαρία

έμελλε να συνεχίσει, και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, την συγκεκριμένη παράδοση.

Από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής της με το άθλημα, έδειχνε πως είναι φτιαγμένη για να επιτύχει στο τένις.

Με όπλα την ακατάπαυστη δουλειά της, τα σωματικά της προσόντα, το μεγάλο της πείσμα και φυσικά το αδιαπραγμάτευτο ταλέντο της, η Μαρία έμελλε να κάνει κάτι που φάνταζε αρκετά μακρινό στην αρχή της καριέρας της, να γίνει, δηλαδή, μόλις σε ηλικία 22 ετών μέλος των 50 καλύτερων τενιστριών του κόσμου!

2014-2015: Από τους τίτλους ITF σε κυρίως ταμπλό Grand Slam

Ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της, η οποία είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι και το Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την breakthrough χρονιά της το 2014.

Κατακτώντας τέσσερις τίτλους ITF στα μονά και άλλους τέσσερις στα διπλά, ξεκίνησε δειλά δειλά να δηλώνει με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο, πως αναμένεται να απασχολήσει άπαντες στο μέλλον και να δημιουργήσει το δικό της “όνομα” στο παγκόσμιο τένις.

Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την ίδια, μιας και κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε ηλικία 20 ετών, σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Στο τελευταίο Major της σεζόν, στα γήπεδα της Νέας Υόρκης, η Μαρία απέκλεισε τις Σεβάστοβα, Μέστατς και Μάρτιτς στα προκριματικά και κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κινέζα Κιάνγκ Γουάνγκ στον 1ο γύρο του US Open.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που επιζητούσε, όμως και μόνο η συμμετοχή της στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, έδειξε πολλά ενόψει της συνέχειας, που προμηνυόταν εντυπωσιακή.

2016: Πρώτο Season-End εντός Top100

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία και σε Grand Slam διοργάνωση, δεν αργούσε να έρθει. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μαγικές εμφανίσεις στο Αυστραλιανό Όπεν στις αρχές της χρονιάς, προκρίθηκε με νίκες επί των Μπουγιουκακτσάι, Μέρτενς και Ζου στο κυρίως ταμπλό και πλέον ετοιμαζόταν για την παρθενική της νίκη σε Major.

Αντίπαλός της ακόμη μια Κινέζα, όπως ακριβώς στην Νέα Υόρκη, η Γιαφάν Γουάνγκ. Αυτήν την φορά η Ελληνίδα δεν θα μπορούσε να κάνει λάθος. Πρώτη νίκη σε main draw Grand Slam τουρνουά και πρόκριση στον 2ο γύρο, όπου λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια σπουδαία νίκη, απέναντι στο Νο10 του ταμπλό, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο.

Στις 18 Απριλίου του ίδιου έτους, ήρθε και ο πρώτος ημιτελικός σε WTA τουρνουά, στην Κωνσταντινούπολη. Παίζοντας στο αγαπημένο της χώμα, η Μαρία έκανε τέσσερις σερί νίκες και έφτασε στην τελική “4αδα” του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από την Ντάνκα Κόβινιτς.

Οι τρομερές της εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στο τρίτο Grand Slam της χρονιάς, στο Wimbledon. Η Μαρία έκανε και πάλι τέσσερις σερί νίκες, περνώντας στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου αντιμετώπισε(ήττα με 7-5, 4-6, 6-3) την θρυλική Βίνους Γουίλιαμς!

Πλέον, οι εξαιρετικές της εμφανίσεις είχαν γίνει… συνήθεια και στις 11 Ιουλίου, τις εξαργύρωσε με την παρθενική της είσοδο στο Top100 του κόσμου, ανεβαίνοντας στο Νο97 της παγκόσμιας κατάταξης!

Στο Top100 έμελλε να παραμείνει μέχρι και το τέλος της χρονιάς, κάνοντας το πρώτο της Season-End εντός των 100 κορυφαίων αθλητριών του πλανήτη, τελειώνοντας την σεζόν όντας στο Νο89!

2017: Χρονιά όνειρο

Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Η Μαρία Σάκκαρη πήγαινε από την μια επιτυχία στην άλλη και πλέον όλοι είχαν καταλάβει πως η άνοδος της στο Top50, αλλά και η… προσπέραση της μητέρας της, Αγγελικής, ήταν θέμα χρόνου να γίνουν!

Πρώτη είσοδο σε 3ο γύρο Grand Slam στο Αυστραλιανό Όπεν και ταυτόχρονα πρώτο ηχηρό μήνυμα εν έτη 2017. Η Μαρία κέρδισε τις Άνετ Κοντάβεϊτ και Αλίζ Κορνέ, κάνοντας έτσι την καλύτερη πορεία της σε Major!

Την ίδια πορεία, μέχρι δηλαδή τον 3ο γύρο του θεσμού, ακολούθησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και στο Wimbledon, όπου κέρδισε τις Κατερίνα Σινιάκοβα (Νο39) και Κριστίνα Πλίσκοβα (Νο44), για να αποκλειστεί τελικά από την home favorite Γιοχάνα Κόντα, Νο7 του κόσμου, στον 3ο γύρο.

Οι τρομερές της πορείες σε Grand Slam δεν σταμάτησαν εκεί.

Το Αμερικανικό Όπεν ήταν προ των πυλών, ενώ ακόμη και αν δεν έδειχνε να βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση στα υπόλοιπα τουρνουά που αγωνιζόταν μέσα στην χρονιά, έβρισκε τον τρόπο να εμφανίζεται “τρομακτικά” καλή στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Κίκι Μπέρτενς (Νο27) και Αρίνα Ροντιόνοβα (Νο134) υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά της στους πρώτους δυο γύρους του US Open, με την Βίνους Γουίλιαμς, ξανά, να κερδίζει την Μαρία στον 3ο γύρο και να μην την αφήνει να πραγματοποιήσει ούτε τώρα το βήμα παραπάνω, κερδίζοντας μια αθλήτρια Top10.

Το καλύτερό όμως, το φύλαγε για το τέλος. Σεπτέμβριος του 2017 και η χρονιά βαδίζει στο τέλος της, με αναπάντεχα καλό τρόπο. Το Premier 5 τουρνουά στο Γουχάν της Κίνας, έμελλε να γίνει το… αγαπημένο της Μαρίας στην πορεία της στο Tour.

Αφού πρώτα κέρδισε τις Ναϊντένοβα και Βιχλιάντσεβα στα προκριματικά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κάτι εξωπραγματικό στο κυρίως ταμπλό.

Το πρώην Νο1 του κόσμου και τότε Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, Καρολίν Βοζνιάκι, έμελλε να γίνει το πρώτο θύμα της Μαρίας, όσον αφορά τις αθλήτριες Top10.

Με μια μαγική εμφάνιση, “σκόρπισε” την πολύπειρη Δανέζα και έκανε το τεράστιο βήμα της πρόκρισης στον 3ο γύρο του θεσμού, κερδίζοντας με 7-5, 6-3. Δεν σκόπευε να σταματήσει όμως εκεί.

Με ακόμη τρεις, φοβερές και τρομερές παρουσίες, η Μαρία επικράτησε των Βεσνίνα (Νο21), Πουτίντσεβα (Νο48) και Κορνέ (Νο42), πανηγυρίζοντας με έξαλλο τρόπο την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό τέτοιας διοργάνωσης.

Εκεί, δεν τα κατάφερε, αφού υπέκυψε στην κούρασή της και την ανωτερότητα της, κακά τα ψέμματα, καλύτερης Καρολίν Γκαρσία, όμως η… δουλειά είχε ήδη γίνει.

Ημιτελικό σε Premier 5 τουρνουά και εξασφάλιση ανόδου στο Top50 του κόσμου! Στις 2 Οκτωβρίου η Μαρία έγινε για πρώτη φορά μέλος των 50 κορυφαίων, τελειώνοντας την σεζόν στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

2018: Η χρονιά των… Ups and Downs

Το 2018 είναι η χρονιά με τα περισσότερα σκαμπανεβάσματα για την Μαρία. Ξεκίνησε με πέντε σερί ήττες σε κυρίως ταμπλό WTA διοργανώσεων και χρειάστηκε να φτάσει 26 Φλεβάρη(Ακαπούλκο) για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στην σεζόν.

Η Σάκκαρη, από εκεί που βρισκόταν σε κακή κατάσταση όμως, κατάφερε να κάνει κάτι τρομερό. Επιβλήθηκε των Βέκιτς(Νο52), Μπάρτυ(Νο21) και Βάντεγουεϊ(Νο16) και αγωνίστηκε στην φάση των “16” του Premier Mandatory θεσμού στο Indian Wells, όπου ηττήθηκε από την εξαιρετικά φορμαρισμένη Ναόμι Οσάκα.

Στο Μαϊάμι επίσης τα πήγε καλά, φτάνοντας μέχρι τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ενώ αγωνίστηκε στα ημιτελικά του WTA International τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες αργότερα για δεύτερη φορά στην καριέρα της, χάνοντας, πάντως, την μεγάλη της ευκαιρία να προκριθεί στον πρώτο της τελικό, αφού ηττήθηκε από την Πολόνα Χέρσογκ(Νο75) στους “4”.

Λίγο πριν το Roland Garros, η Μαρία πραγματοποίησε και την σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της στην Ρώμη. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις, επιβλήθηκε κατά σειρά των Κίκι Μπέρτενς(Νο15) και Καρολίνα Πλίσκοβα(Νο5), πριν ηττηθεί από την Αντζέλικα Κέρμπερ στον 3ο γύρο.

Η Μαρία μέσα στην φετινή χρονιά, έκανε κάτι ακόμη, το οποίο της έλειπε όλον αυτόν τον καιρό.

Παίζοντας φοβερό τένις στο Γαλλικό Όπεν έφτασε για πρώτη φορά στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ που είχε στις υπόλοιπες Major διοργανώσεις, μιας και είχε φτάσει στον 3ο γύρο τόσο σε Αυστραλία, όσο και σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη νωρίτερα.

Η φετινή χρονιά εξελισσόταν με εξαιρετικό τρόπο μέχρι το τέλος της χωμάτινης περιόδου, αφού η Μαρία είχε καταφέρει να φτάσει στο Νο33(!) του κόσμου, περνώντας την μητέρα της κατά 10 θέσεις και φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο Top30!

Η grass court season όμως ήταν εφιαλτική για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μιας και ηττήθηκε τρεις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις της σε Μπέρμιγχαμ, Ίστμπουρν και Wimbledon, μένοντας λίγο πίσω στην προσπάθεια που κάνει να μπει στο Top30 του κόσμου.

Βέβαια, η επιστροφή της στη δράση μετά τη χορτάρινη σεζόν, ήταν φοβερή. Αφού προπονήθηκε και προετοιμάστηκε κατάλληλα για να επιστρέψει στις νίκες μετά από έναν μήνα, έκανε την καλύτερη πορεία της καριέρας της στο τουρνουά του Σαν Χοσέ.

Η Ελληνίδα ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο και έκανε τέσσερις εντυπωσιακές νίκες, φτάνοντας στον παρθενικό τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο WTA. Ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα για την νεαρή Μαρία.

Κριστίνα ΜακΧέιλ, Τιμέα Μπάμπος, Βίνους Γουίλιαμς και Ντανιέλ Κόλινς, ήταν τα θύματα της Μαρίας στην πορεία της, πριν τον σπουδαίο τελικό με την Ρουμάνα, Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

Λίγο το άγχος, λίγο το υπερβολικό στρες για την παρουσία της σε τελικό όμως, αλλοίωσαν την αγωνιστική και πνευματική εικόνα της Μαρίας, που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε κερδίζοντας μόλις ένα γκέιμ.

Μετά την εξαιρετική της πορεία στο Σαν Χοσέ, ακολούθησαν τέσσερις πρόωροι αποκλεισμοί για τη Σάκκαρη, η οποία έμεινε εκτός στο Μόντρεαλ, το Σινσινάτι, το Νιού Χέβεν και το Αμερικανικό Όπεν, μέχρι τον 2ο γύρο του θεσμού.

Η Σοφία Κενίν, μάλιστα, ήταν η αθλήτρια που απέκλεισε την Μαρία για ακόμη μια φορά, μετά το Wimbledon. Στην επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, η Ελληνίδα πανηγύρισε ακόμη μια πρόκριση σε ημιτελικό.

Αυτή τη φορά, ήταν στη Σεούλ, όταν και απέκλεισε τρεις τενίστριες, πριν ηττηθεί από την Κίκι Μπέρτενς, που ήταν στο Νο2 του ταμπλό. Στα τελευταία τέσσερα τουρνουά του 2019 πάντως, η Μαρία μέτρησε τέσσερις σερί νίκες, αποχαιρετώντας τη σεζόν με πολύ άσχημο τρόπο.

Το επιμύθιο της χρονιάς, έφερε την Σάκκαρη στο Νο41 του κόσμου, με παρθενικό τελικό σε WTA τουρνουά όμως, όπως και πρώτη άνοδο της καριέρας της στο Top30.

Η Μαρία δημιούργησε νέο ρεκόρ καριέρας στις 29 Αυγούστου, φτάνοντας στο Νο29 της παγκόσμιας κατάταξης, το οποίο μέχρι και σήμερα είναι το career high της.

2019: Αλλαγή φιλοσοφίας και αναπροσαρμογή στόχων

Το 2019 ήρθε για την Μαρία με αλλαγή προπονητή και αναπροσαρμογή στόχων. Στην καθοδήγησή της πλέον, ο Μαρκ Πέτσι, που είναι η αλήθεια όμως, δεν άντεξε και πολύ. Την θέση του πήρε άλλωστε, λίγες ημέρες αργότερα, ο Τομ Χιλ.

Ο Αμερικανός, επιδρά εξαιρετικά στην 24χρονη, πλέον, τενίστρια και η αρμονική τους συνεργασία βοηθάει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της Μαρίας, όπως φαίνεται από τις πορείες της μέσα στη σεζόν.

Στο Αυστραλιανό Όπεν, η Μαρία έπαιξε με την Άσλεϊ Μπάρτι στον 3ο γύρο, αφού πρώτα είχε αφήσει εκτός τις Γέλενα Οσταπένκο και Άστρα Σάρμα, μη μπορώντας πάντως να αποκλείσει το μετέπειτα Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ότι η αυτοπεποίθησή της είχε ανέβει πολύ και η φιλοσοφία της πλέον ήταν διαφορετική, όσον αφορά την αντίληψή της στο παιχνίδι, που έγινε πολύ πιο επιθετική, φαινότανε στον καθένα.

Βέβαια, στη συνέχεια ήρθαν τέσσερις ήττες στα επόμενα πέντε ματς, γεγονός που έφτασε σε άσχημο σημείο την Μαρία, πριν έρθει η χωμάτινη σεζόν. Οι πρόωροι αποκλεισμοί της σε Αγία Πετρούπολη, Ακαπούλκο, Ίντιαν Γουέλς και Μαϊάμι, πάντως, την έριξαν στο Νο50 του κόσμου.

Κάπου εκεί, ήρθε η ώρα της αγαπημένης της επιφάνειας. Ήρθε η ώρα για χώμα και η Μαρία αδημονούσε να λάμψει. Αδημονούσε να διακριθεί.

Η παρθενική της εμφάνιση σε χωμάτινη διοργάνωση, ήρθε να το επιβεβαιώσει. Ο λόγος για το τουρνουά του Τσάρλεστον, στις ΗΠΑ, όπου και η Μαρία πέτυχε τρεις σερί νίκες, απέναντι σε Περίν, Πέτκοβιτς και Μπέρτενς.

Στα προημιτελικά, όμως, δεν τα κατάφερε, μένοντας εκτός από το Νο5 του ταμπλό, την Καρολίν Βοζνιάκι.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, κι ενώ μεσολάβησε μια ήττα από την Βερόνικα Κουντερμέτοβα στον 1ο γύρο του θεσμού της Κωνσταντινούπολης, έμελλε να έρθει μια ακόμη ιστορική στιγμή.

Η Μαρία αγωνίστηκε στο τουρνουά του Ραμπάτ, στο Μαρόκο. Χρειαζόταν πέντε νίκες για να φτάσει στον πρώτο τίτλο της καριέρας της. Ποιος θα φανταζόταν, ότι με τις όχι και τόσο καλές πορείες της μέσα στο 2019 μέχρι εκείνη την ώρα, θα κατάφερνε κάτι τέτοιο.

Ντανίλοβιτς, Σινίκοβα, Μέρτενς, Βαν Ούιτβανκ και Κόντα, ήταν τα θύματά της. Η Μαρία Σάκκαρη κατακτούσε το παρθενικό της τρόπαιο στο Μαρόκο και έγραφε με χρυσά γράμματα τη συγκεκριμένη εβδομάδα, στα βιβλία του ελληνικού τένις.

Τεράστια διάκριση μετά από μερικές σπουδαίες εμφανίσεις. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στον τελικό μάλιστα, όταν και η Κόντα προηγήθηκε με 2-6, 2-4 αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς, με την Μαρία να κάνει την καλύτερη ανατροπή της ζωής της.

Μια ημέρα αργότερα, έπαιξε στο δυνατό τουρνουά της Μαδρίτης, όπου δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο. Λογικό κι επόμενο, μιας και μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες έπαιξε δυο ματς.

Ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας της, μέχρι στιγμής, έκανε και λίγες ημέρες πιο μετά. Στην Ρώμη της Ιταλίας.

Εκεί, έπαιξε το πιο ολοκληρωμένο τένις της, έδειξε την περίσσια αυτοπεποίθηση που την διέκρινε εκείνη την περίοδο και προερχόμενη από τα προκριματικά, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Premier Mandatory θεσμού. Εκεί, αποκλείστηκε από την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Αν και στο χώμα τα πήγε περίφημα, το Roland Garros δεν ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Αυτό, γιατί στον 2ο γύρο η Ελληνίδα αθλήτρια έμεινε εκτός από την Κατερίνα Σινιάκοβα, σε μια ιδιαίτερα πικρή ήττα.

H grass-court season ξεκίνησε με ανάμικτα συναισθήματα. Δυο νίκες και προημιτελικά στο Νότιγχαμ, αλλά αποκλεισμός από τον 1ο γύρο σε Μπέρμιγχαμ, λίγες ημέρες αργότερα, από την Ναόμι Οσάκα.

Στο Ίστμπουρν ο αποκλεισμός ήρθε από την Γιοχάνα Κόντα στον 2ο γύρο, με την Βρετανή να παίρνει εκδίκηση για τον τελικό του Ραμπάτ. Τελευταία εμφάνιση της Μαρίας μέχρι σήμερα, στο Wimbledon.

Εκεί, όπου οι προσδοκίες ήταν υψηλές, αλλά η Ελίνα Σβιτόλινα ήρθε να ανακόψει την πορεία της 24χρονης Μαρίας. Μετά από μάχη που κρίθηκε σε τρίτο σετ, η Μαρία αποχαιρέτησε το Λονδίνο και έκτοτε, δεν έχει αγωνιστεί σε τουρνουά.

Βέβαια, ανήμερα των 24ων γενεθλίων της, ταξιδεύει με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μιας και την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Σαν Χοσέ, με στόχο να υπερασπιστεί τους αρκετούς πόντους που κέρδισε πέρυσι με την πορεία της μέχρι τον τελικό.

Στο Νο30 του κόσμου είναι αυτή τη στιγμή η Μαρία και συνεχίζει να ανεβάζει τις μετοχές της στο τενιστικό χρηματιστήριο.

Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε εμείς, είναι να είναι γερή και να συνεχίσει να μας προσφέρει χαρές. Χρόνια πολλά Μαρία!!

The post Χρόνια πολλά Μαρία!! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
video, χρονια πολλα, us open, roland garros, itf, wta, slam, major, συμμετοχή, νέα, draw, wimbledon, home, βοζνιάκι, εμφάνιση, ups, roland, δραση, τομ, ηπα, βαν, σετ, βιβλια, χρηματιστηριο, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, end, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ξανα, αυστραλια, βημα, γηπεδα, δουλεια, ηπα, ηττα, θεμα, καριερα, κωνσταντινουπολη, λονδινο, μητερα, ρωμη, το βημα, ωρα, roland garros, ups, wta, αστρα, αγχος, ανοδος, αυτοπεποιθηση, εβδομαδες, βοζνιάκι, βρισκεται, γεγονος, γινει, εγινε, ευκαιρια, ελινα, εβδομαδα, εμφάνιση, εξελιξη, επιτυχια, ετη, ετων, ζωης, ιδια, ηλικια, ημιτελικος, εικονα, λαθος, μαροκο, ματι, μαρια, μονα, νεα υορκη, νερο, νικη, οσακα, οικογενεια, οντας, γουελς, πετρουπολη, πηγαινε, πεισμα, ρεκορ, σεζον, σεουλ, σερι, σετ, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σοφια, τουρτα, τομ, φυσικα, φοβερο, φορα, χωμα, ωρες, αυστραλιανο, βαν, δημητρης, draw, εκδικηση, εμφανισεις, home, ιδιαιτερα, itf, major, μια φορα, παιχνιδι, us open, roland, slam, θεσεις, wimbledon, ξεκινησε, χοσε
Τυχαία Θέματα