Εκτός Roland Garros η Μουγκουρούθα (vids)

Η 18χρονη Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, έθεσε εκτός Roland Garros την πρώην Νο1 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και κάτοχο του Γαλλικού Όπεν 2016, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η 27χρονη Ισπανίδα αποκλείστηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο Major του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας πως δεν διανύει καλή αγωνιστική περίοδο.

Η Κόστιουκ, μετά από 83 λεπτά αγώνα, επικράτησε με 6-1, 6-4 της ταλαιπωρημένης από προβλήματα

υγείας, Μουγκουρούθα και πήρε έτσι την παρθενική πρόκριση της καριέρας της, στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Με… ελληνική σφραγίδα μάλιστα, μιας και εδώ και μήνες, γυμναστής της είναι ο γνώριμός μας, Χρήστος Φιωτάκης.

Marta’s Moment

18-year-old @marta_kostyuk is round-two bound after a 6-1, 6-4 victory over former #RolandGarros champ Muguruza. pic.twitter.com/Y3RBeUAYPi

Roland-Garros (@rolandgarros) May 31, 2021

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Κόστιουκ θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Σαϊσάι Ζενγκ, η οποία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα της και άφησε εκτός τουρνουά τη Νο49 τενίστρια του κόσμου, Σάρα Σορίμπες Τόρμο, με 4-6, 6-4, 6-4.

Όσον αφορά τη Μουγκουρούθα, γνώρισε την 3η ήττα της σε έξι αναμετρήσεις φέτος στη χωμάτινη επιφάνεια και αποχαιρέτησε το Παρίσι με τον πρώτο της αποκλεισμό στον 1ο γύρο του τουρνουά, μετά από 8/8 νίκες στις πρεμιέρες της.

Στον 2ο γύρο πέρασε και η πρωταθλήτρια του Αυστραλιανού Όπεν 2020, Σοφία Κένιν, που απέκλεισε την κάτοχο του Roland Garros 2017, Γελένα Οσταπένκο, με 6-4, 4-6, 6-3.

Η Μπελίντα Μπένσιτς, απέκλεισε εμφατικά με 6-0, 6-3, την περυσινή ημιφιναλίστ στο Παρίσι, Νάντια Ποντορόσκα.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εκτός Roland Garros η Μουγκουρούθα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα