Επικριτικός ο Κύργιος για το off-coaching

Ο Νικ Κύργιος ήταν ο πρώτος παίκτης που πήρε θέση για την ιστορική απόφαση της ATP να επιστρέψει (δοκιμαστικά) το off-caching για το 2ο μισό της σεζόν.

Ο Αυστραλός μάλιστα, ο οποίος, σχεδόν σε όλη την καριέρα του δεν είχε προπονητή, απάντησε στην ανάρτηση που έκανε ο Πατρίκ Μουράτογλου με τον Γάλλο προπονητή να δίνει συγχαρητήρια στην ATP για τη “νομιμοποίηση” μιας πρακτικής που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. 

Congratulations to the ATP

for “legalizing” a practice that has been going on at almost every match for decades. No more hypocrisy. https://t.co/OVwgtwLLrW

— Patrick Mouratoglou (@pmouratoglou) June 22, 2022

“Διαφωνώ εντελώς”, έγραψε ο Κύργιος. “Το τένις χάνει ένα από τα μοναδικό χαρακτηριστικά που κανένα άλλο άθλημα δεν είχε. Ο παίκτης πρέπει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις μόνος του. Αυτή ήταν η ομορφιά του αθλήματος.”, με τον 27χρονο να καταλήγει με το εύλογο ερώτημα: “Τι θα γίνει όταν ένας high ranking παίκτης αγωνιστεί απέναντι σε έναν που βρίσκεται χαμηλότερα στην κατάταξη, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει προπονητή;”

Completely disagree. Loses one of the only unique traits that no other sport had. The player had to figure out things on his own. That was the beauty of it. What happens if a high profile player versus a low ranked player who doesn’t have or afford a coach?

— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) June 22, 2022

Η δοκιμαστική περίοδος θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Wimbledon (11/7) και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι του τελικούς του Τορίνο εκεί όπου θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα συνεχίσει σε μόνιμη βάση ή θα σταματήσει. 

The post Επικριτικός ο Κύργιος για το off-coaching appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα