Φέντερερ: Πρώτη απουσία στη Μελβούρνη εδώ και 20 χρόνια

Η απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ από το Australian Open 2021, δεν ήταν ακριβώς έκπληξη καθώς ο Ελβετός τενίστας μας είχε προετοιμάσει κατά τη διάρκεια βράβευσής του στη Ζυρίχη, ως ο κορυφαίος Ελβετός αθλητής των τελευταίων 70 ετών.

Εκείνη τη βραδιά, ο Φέντερερ είχε πει, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν δεν ξανά έπαιζε τένις, θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με όσα έχει καταφέρει, κρατώντας στα χέρια

του τη σπουδαία τιμητική διάκριση των συμπατριωτών του.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο μαέστρος βρίσκεται στο Ντουμπάι για να συνεχίσει την προσπάθεια οριστικής επανόδου στο tour, μετά το διπλό χειρουργείο στο δεξί γόνατο νωρίτερα τη φετινή σεζόν.

Τελικά, ο 39χρονος σούπερ σταρ, απέσυρε τη συμμετοχή του από το πρώτο Grand Slam της σεζόν και η μη συμμετοχή του στο Australian Open 2021, σηματοδοτεί την πρώτη του απουσία εδώ και 20 χρόνια από την κορυφαία διοργάνωση.

Ο Φέντερερ πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στο Major της Μελβούρνης το 2000 όταν, σε ηλικία 19 ετών, αποκλείστηκε από τον Αρνό Κλεμόν στον 3ο γύρο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα (2004), κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Australian Open με νίκη επί του Μάρατ Σάφιν στον τελικό ενώ ακολούθησαν άλλοι πέντε τίτλοι (2006-Παγδατής, 2007-Γκονζάλεζ, 2010-Μάρει, 2017-Ναδάλ, 2018-Τσίλιτς), φτάνοντας συνολικά τους έξι στη Μελβούρνη.

Σε σύνολικά σε 20 συμμετοχές στο Happy Slam, όπως ο ίδιος το έχει ονομάσει το Όπεν της Αυστραλίας, ο Φέντερερ έχει ρεκόρ 102-15 με συνολικά 6 τίτλους σε 7 τελικούς που έχει αγωνιστεί ενώ μόνο από το Australian Open έχει προσθέσει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περίπου 15.5 εκ. δολάρια.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως τη σπουδαιότερη νίκη του αυτή επί του Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του 2017 και ως χειρότερη ήττα του αυτή από τον Ισπανό αντίζηλό του, στον συγκλονιστικό τελικό του 2009.

The post Φέντερερ: Πρώτη απουσία στη Μελβούρνη εδώ και 20 χρόνια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα