“Φτιαγμένος” για το ημερολογιακό Grand Slam (vid)

52 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη και μοναδική φορά στην Open Era, που κάποιος τενίστας κατάφερε να κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam στην ίδια χρονιά. Το είχε καταφέρει ο Ροντ Λέιβερ και έκτοτε κανείς άλλος δεν το έχει επιτύχει.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τον θρίαμβο στο Wimbledon και την ισοφάριση των 20 Grand Slam των Φέντερερ, Ναδάλ, δηλώνει αποφασισμένος να κυνηγήσει αυτό το “στοιχειωμένο” επίτευγμα στο Αμερικανικό Όπεν που

ξεκινάει στις 30 Αυγούστου.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Championships, έπλεξε το εγκώμιο των δύο βασικών του αντιπάλων όλα αυτά τα χρόνια στο tour και έθεσε ως βασικό του στόχο το US Open.

“Κανένας μας δεν πρόκειται να σταματήσει τώρα που έφτασα κι εγώ στα 20. Πρέπει, όμως, να αποδώσω φόρο τιμής στον Ράφα και στον Ρότζερ που είναι θρύλοι του αθλήματος και οι δυο πιο σημαντικοί παίκτες στην καριέρα μου γιατί με έχουν κάνει αυτόν που είμαι σήμερα. Με έκαναν να καταλάβω τι χρειάζεται για να βελτιωθώ, πνευματικά, σωματικά και τακτικά.

“Όταν έσπασα για πρώτη φορά το Top10, για τρια-τέσσερα χρόνια έχανα τους περισσότερους σημαντικούς τίτλους απέναντί τους αλλά στο ξεκίνημα του 2011 κάτι άλλαξε. Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ” είπε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.

Για το ενδεχόμενο να κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam στη Νέα Υόρκη, ο Νόλε πρόσθεσε: “Το φαντάζομαι να συμβαίνει και σίγουρα θα το προσπαθήσω. Είμαι σε σπουδαία φόρμα και παίζω πολύ καλά στα Grand Slam, οπότε θα συνεχίσω έτσι”.

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο τίτλος στο Wimbledon, ο 34χρονος Σέρβος τόνισε: “Ήταν κάτι περισσότερο από μια μάχη. Από μικρός είχα όνειρο να κατακτήσω το Wimbledon. Ξέρω πόσο ξεχωριστό είναι και δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Ήμουν ένα 7χρονο παιδί από τη Σερβίς και κατασκέυαζα το τρόπαιο του Wimbledon από χαρτόνι και τώρα έχω στην κατοχή μου έξι τίτλους. Είναι απίστευτο”

Ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Ολυμπιακούς αγώνες, δίνοντας 50-50 πιθανότητες να αγωνιστεί στο Τόκιο, λόγω των αυστηρών μέτρων που θα ισχύουν για τους αθλητές.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW

The post “Φτιαγμένος” για το ημερολογιακό Grand Slam (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα