Γαλλικό Όπεν: Κυρώσεις για δημόσιες τοποθετήσεις

Η νέα διευθύντρια αγώνων του Γαλλικού Όπεν, Αμελί Μορεσμό, μίλησε για την περίπτωση των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών με αφορμή τον αποκλεισμό τους από το Wimbledon Championships, μια απόφαση που εχει ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων στο παγκόσμιο τένις (και όχι μόνο).

Το Roland Garros θα επιτρέψει την συμμετοχή

των αθλητών από τις δύο χώρες, όμως η Μορεσμό προειδοποίησε τους τενίστες πως σε περίπτωση που κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του Βλάντιμιρ Πούτιν, θα υπάρχουν κυρώσεις.

“Είναι πολύπλοκο θέμα και πιθανότατα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απόφαση γι’αυτό” είπε η Μορεσμό για την πολιτική που επέλεξε το Wimbledon. Εμείς θα κρατήσουμε τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων, όπως αποφασίστηκε τον Μάρτιο να μην επιτρέπονται οι συμμετοχές εθνικών ομάδων Ρωσίας και Λευκορωσίας αλλά να επιτραπεί η συμμετοχή των αθλητών ατομικά, χωρίς τη σημαία εκπροσώπησης. Θα είμαστε πολύ σχολαστικοί σε αυτό. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς κάνει δηλώσεις υπέρ του Πούτιν, θα υπάρξουν σίγουρα κυρώσεις” είπε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα παράγοντας.

Η Μορεσμό είπε επίσης ότι περιμένει μεγάλη πληρότητα στα γήπεδα του φετινού Γαλλικού Όπεν το οποίο ξεκινάει στις 22 Μαΐου. Το 2021 υπήρχαν περιορισμοί στους θεατές λόγω covid, με τη Γαλλίδα να επισημαίνει ότι έχουν ήδη πουληθεί το 90-95% των εισιτηρίων.

The post Γαλλικό Όπεν: Κυρώσεις για δημόσιες τοποθετήσεις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα