Γκασκέ: “Η φετινή χρονιά ήταν κακή για το γαλλικό τένις”

Ο πρώην Νο7 του κόσμου παραδέχθηκε σε συνέντευξη του στην L’ Equipe ότι η φετινή χρονιά ήταν πολύ κακή για τους Γάλλους τενίστες και ειδικά σε επίπεδο Grand Slam. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας Γάλλος τενίστας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την 2η εβδομάδα σε κανένα από τα 4 Major τη φετινή σεζόν. 

“Ήταν μια πραγματικά κακή χρονιά και επίσης πολύ λυπηρό που κανένας Γάλλος δεν μπόρεσε να φτάσει στη φάση των “16” σε

τουρνουά Grand Slam. Μέσα σε αυτούς είμαι εγώ, ο Γκαέλ Μονφίς, ο Ζιλ Σιμόν και πλέον ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει λιγότερα από εμάς.”, είπε ο 35χρονος και  Νο87 του κόσμου. 

“Τα περασμένα χρόνια και στη δική μας εποχή είχαμε αρκετούς παίκτες στο Top-10. Η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι σημαντική και κρίσιμη για τους νέους Γάλλους τενίστες και ελπίζω κάποιος από αυτούς να καταφέρει να μπει στην πρώτη 10άδα του κόσμου.”

Ο Ρισάρ Γκασκέ επιβεβαίωσε ότι είναι εμβολιασμένος και θα ταξιδέψει κανονικά στη Μελβούρνη για το πρώτο Grand Slam της σεζόν. 

“Αναχωρώ στις 27/12 για την Αυστραλία. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίξω ξανά. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να ελπίζουμε σε μια καλύτερη σεζόν. Προσωπικά κατάφερα να παραμείνω μέσα στους 100 καλύτερους του κόσμου το 2021. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και το 2022 και να είμαι όσο ανταγωνιστικός μπορώ.”

Για τον Γκασκέ αυτή θα είναι η 15η συμμετοχή στο Australian Open, με την καλύτερη πορεία του Γάλλου να είναι οι τέσσερις παρουσίες του στους “16” (2007, 2008, 2012, 2013). Ο 35χρονος θα επιστρέψει στη Μελβούρνη μετά από το 2018, καθώς τόσο το 2019, όσο και το 2020, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο δεν αγωνίστηκε. 

Τo Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Γκασκέ: “Η φετινή χρονιά ήταν κακή για το γαλλικό τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα