Ίστμπουρν: Η Κβίτοβα σταμάτησε το σερί της Χαντάντ Μάια (vids)

Η Πέτρα Κβίτοβα έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό σερί στο γρασίδι (13-0) της Βραζιλιάνας Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και με 7-6(5), 6-4 πέρασε στον τελικό του Ίστμπουρν για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2011, αλλά και στον 1ο σε γρασίδι μετά το 2018 (Μπέρμιγχαμ).

Η Τσέχα και Νο31 του κόσμου, χρειάστηκε ακριβώς δυο ώρες, αλλά και μόλις ένα break για να επικρατήσει της 26χρονης, η οποία δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο πολύ καλό service της Κβίτοβα, έχοντας μόλις 28% στις επιστροφές (19/69), ενώ έφτασε σε μόλις ένα break-point.

lang="en" dir="ltr">A body-blow of a second serve

@Petra_Kvitova takes the opening set over Haddad Maia in a tiebreak!

One set away from the #RothesayInternational final pic.twitter.com/OolM0kUofB

wta (@WTA) June 24, 2022

Από την πλευρά της, η αριστερόχειρα Τσέχα με 72% κερδισμένους πόντους στο 1ο service και 74% στο 2ο έκλεινε σχετικά εύκολα τα service-games της και στη συνέχεια απειλούσε το service της Μάια. 

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break όπου η Κβίτοβα προηγήθηκε με 4/2, αλλά η Μάια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4/4. Όμως από εκεί και πέρα η Τσέχα πήρε τους τρεις από τους συνολικά τέσσερις πόντους και μαζί το προβάδισμα στον ημιτελικό. 

Στο 2ο set η Κβίτοβα χρειάστηκε ένα μόλις break στην αρχή του set (1-0) και στη συνέχεια χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στο service της έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση. 

Η Τσέχα, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου (25/6) την υπερασπίστρια του τίτλου, Γέλενα Οσταπένκο (Νο14).

Η Λετονή μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Καμίλα Τζιόρτζι (Νο26) και χάνοντας μόλις τέσσερα games από την Ιταλίδα, πήρε το 2ο εισιτήριο για τον τελικό του 500αριού τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά από 69 λεπτά αγώνα, η Οσταπένκο επιβλήθηκε 6-2, 6-2 και έφτασε τις εννέα σερί νίκες στο Ίστμπουρν, ενώ απέχει μια ακόμη από τη διατήρηση των σκήπτρων της στο τουρνουά.

WTA 500 EASTBOURNE SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

The post Ίστμπουρν: Η Κβίτοβα σταμάτησε το σερί της Χαντάντ Μάια (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Tennis24