Ηττήθηκε στον ημιτελικό-θρίλερ, ο αναγεννημένος Τιμ (vids)

Ο Ντομινίκ Τιμ έκανε τιτάνια προσπάθεια, σε ακόμη ένα τρίωρο ματς, όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα του έδινε την πρόκριση στον 1ο ΑΤΡ τελικό του, μετά από 23 ολόκληρους μήνες!

Ο 29χρονος Αυστριακός, την Παρασκευή (21/10) απέκλεισε τον Χούμπερτ Χούρκατς, αφού πρώτα έσωσε τρία match points του Πολωνού, όμως το Σάββατο (22/10), ηττήθηκε στο tie-break του 3ου set, από τον Σεμπάστιαν Κόρντα, κι έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει από αυτή την εβδομάδα,

την επιστροφή του στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από δυο ώρες και 47 λεπτά μάχης, ο 22χρονος Αμερικανός και Νο36 τενίστας του κόσμου, επιβλήθηκε με ανατροπή, του πολύπειρου αντιπάλου του και για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, προκρίθηκε σε ΑΤΡ τελικό.

2 finals in 2 weeks

Sebi Korda’s good form continues as he outlasts Thiem 6-7 6-3 7-6 to book a deserving spot in the Antwerp final tomorrow!@EuroTennisOpen pic.twitter.com/p5GvsKtguf

Tennis TV (@TennisTV) October 22, 2022

Ο Κόρντα, που ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Χιχόν (ΑΤΡ 250) πριν μερικές ημέρες, επικράτησε του Τιμ με 6-7(4), 6-3, 7-6(4) και “σφράγισε” τη θέση του στον τελικό του European Open, στην Αμβέρσα.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Νο2 του ταμπλό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη του στο Tour,  κόντρα στον 36χρονο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 12ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του, με 7-6(2), 7-6(3).

What a time for this one

Korda stepping up at a clutch moment in Antwerp… pic.twitter.com/wN71v8oZF3

Tennis TV (@TennisTV) October 22, 2022

Αν και υπέπεσε μόλις σε 13 αβίαστα λάθη, ο Τιμ, που εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει στο κορυφαίο του επίπεδο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το break με το οποίο προηγήθηκε στο 3ο set (3-4) κι έχασε ένα ματς στο οποίο έπαιξε εξαιρετικό τένις.

Αξίζει τεράστιο credit ο Κόρντα, για τη σπουδαία ανατροπή και την κατάκτηση της 8ης νίκης του, στα τελευταία εννέα ματς του στο Tour. Μάλιστα, αν καταφέρει και φτάσει στον τίτλο, θα εισέλθει στο Top30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά τον Τιμ, με την πορεία του στο Βέλγιο, θα κερδίσει ακόμη 19 θέσεις στον πίνακα της ΑΤΡ και θα φτάσει το Νο113, ενώ την επόμενη εβδομάδα, θα αγωνιστεί στο ΑΤΡ 500 τουρνουά της πατρίδας του.

Lots of positives to draw from

Great effort and moving in the right direction on the road back, @domithiem #EuropeanOpen pic.twitter.com/XZaLwrfkQc

Tennis TV (@TennisTV) October 22, 2022

EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ηττήθηκε στον ημιτελικό-θρίλερ, ο αναγεννημένος Τιμ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα