ΜακΕνρό: “Δεν έχω δει κανέναν σαν τον Ναδάλ”

Ο Τζον ΜακΕνρό αναφέρθηκε στην εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Ράφα Ναδάλ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε τον κάτοχο 22 Grand Slam ως είδωλο για τους νέους παίκτες, ενώ ανέλυσε και τις βασικές διαφορές του με τον Νόλε:

“Δεν έχω δει ποτέ κανέναν σαν αυτόν. Νόμιζα ότι ο Τζίμι Κόνορς προσπαθούσε πολύ μέχρι που είδα τον Ραφαέλ Ναδάλ, αυτό είναι τρελό. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν που έχει, μακράν.

Ο Ναδάλ είναι απίστευτος παίκτης, το ξέρουμε όλοι αυτό. Αλλά το γεγονός ότι

μπορεί να βγει εκεί έξω και να κάνει αυτό το είδος προσπάθειας, είναι κάτι που οι άνθρωποι φιλοδοξούν, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Διαφορετικά, όλοι θα το έκαναν. Πολλοί πιστεύουν ότι αν ο Κύργιος προσπαθήσει μπορεί να φτάσει στο Νο2 του κόσμου άνετα. Λοιπόν, αν ήταν τόσο εύκολο, υποθέτω ότι θα το έκανε. Αλλά δεν είναι.

Ο Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς έχουν εντελώς αντίθετες προσεγγίσεις. Ο Τζόκοβιτς μιλά ανοιχτά για το γεγονός ότι θέλει να έχει τους περισσότερους τίτλους Grand Slam και ο Ναδάλ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει σημασία τίποτα εκτός από το να βγαίνει έξω και να κάνει την προσπάθειά του σε κάθε πόντο και σε κάθε αγώνα. Φαίνεται ότι λειτούργησε πολύ καλά και για τους δύο σύμφωνα με την ιστορία και τα πόσα Grand Slam έχουν κερδίσει, οπότε ό,τι τους κάνει ευτυχισμένους και ό,τι τους αναδεικνύει καλύτερα είναι μάλλον αυτό που πρέπει να κάνουν.

Μερικές φορές υποθέτω ότι μπορεί να γίνει κουραστικό για τους αντιπάλους να ακούν τον Ράφα να λέει «Δεν ένιωθαα το πόδι μου, δεν μπορούσα καν να το πατήσω!». Μου φάνηκε πολύ καλά στο Roland Garros και τώρα ξαφνικά ακολούθησε κάποια άλλη θεραπεία που δεν ξέρω καν πώς λέγεται. Ό,τι κι αν ήταν και ό,τι κι αν είναι, φαίνεται να νιώθει πολύ καλά και δεν πονάει και είναι απίστευτο.”

Δανάη Μασκαλέρη

The post ΜακΕνρό: “Δεν έχω δει κανέναν σαν τον Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα