Ματσάρα Αλκαράθ-Ναδάλ με φόντο τα ημιτελικά

11:21 6/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Με 7 από τους 8 top seeds να μάχονται στα προημιτελικά, συνεχίζεται σήμερα το συναρπαστικό Masters της Μαδρίτης. Ο Τζόκοβιτς ανοίγει την αυλαία κόντρα στον επικίνδυνο Χούρκατς ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να συνεχίσει τα θετικά του αποτελέσματα στο χώμα αντιμετωπίζοντας τον πολύ δύσκολο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Από το πρόγραμμα των τεσσάρων αγώνων, ξεχωρίζει ο Ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Κάρλος Αλκαράθ που θα αναγκάσει τους Ισπανούς να σταματήσουν ότι κάνουν για να παρακολουθήσουν το σπουδαίο παιχνίδι.

Πρόκειται

για δύο από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τον Ναδάλ να πρωπορεύεται στην ATP Race και τον Αλκαράθ να είναι 3ος, μόλις λίγους πόντους πίσω από τον 2ο Στέφανο Τσιτσιπά.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κατάμεστο Manolo Santana και θα ξεκινήσει περίπου στις 17:00GR, με τον Ναδάλ να έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα ραντεβού τους, πέρυσι στο ίδιο τουρνουά όπου ο Ράφα έκανε περίπατο (6-1, 6-2) και πριν μερικές εβδομάδες στο Indian Wells Masters όπου ο αριστερόχειρας Ισπανός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον 16 χρόνια νεότερο συμπατριώτη του.

“Χτίζω το δικό μου δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την στήριξη που νιώθω εδώ αλλά ο Ράφα είναι ο Ράφα. Ο κόσμος με αγαπάει κάθε μέρα και περισσότερο αλλά ο Ράφα είναι πολύ πιο διάσημος. Ελπίζω ένα μικρό μέρος του γηπέδου αύριο να υποστηρίζει εμένα. Είμαι έτοιμος, όμως, να αντιμετωπίσω ένα κοινό που θα υποστηρίζει τον Ράφα” είπε ο Αλκαράθ μετά τη δύσκολη νίκη επί του Νόρι το βράδυ της Πέμπτης.

Νωρίτερα θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός (15:00GR) με τον ξεκούραστο Νόβακ Τζόκοβιτς (δεν έπαιξε στον 3ο γύρο λογω απόσυρσης του Μάρει) να αντιμετωπίζει τον Χούμπερτ Χουρκάτς, στην 4η μεταξύ τους αναμέτρηση. Ο 34χρονος Σέρβος έχει κερδίσει στα τρία προηγούμενα ραντεβού τους και είναι το φαβορί για την είσοδο στα ημιτελικά, περιμένοντας το νικητή του Ισπανικού εμφυλίου.

Στο πρώτο βραδινό παιχνίδι της Παρασκευής (21:00GR), Στέφανος Τσιτσιπάς και Αντρέι Ρούμπλεφ θα συνεχίσουν το συναρπαστικό τους rivalry το οποίο τους βρίσκει ισόπαλους 4-4. Ο Τσιτσιπάς που ηγείται στο φετινό tour με 26 νίκες, θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο που μετράει 25 νίκες και ισοβαθμεί στη 2η θέση με τον Κάρλος Αλκαράθ.

“Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Ο Αντρέι είναι ένας τενίστας που χτυπάει πολύ δυνατά τη μπάλα. Πρέπει να επικεντρωθώ στο αμυντικό μου παιχνίδι λίγο περισσότερο. Με την κατάλληλη συμπεριφορά, μπορώ να τα καταφέρω” είπε ο Τσιτσιπάς.

Στον τελευταίο προημιτελικό, ο υπερασπιστής του τίτλου Αλεξάντερ Ζβέρεφ που γλίτωσε το “κάζο” μετά τo retirement κόντρα στον Λορένζο Μουζέτι, θα αντιμετωπίσει τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, έχοντας το πάνω χέρι στο μεταξύ τους H2H με 4-2 νίκες.

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ματσάρα Αλκαράθ-Ναδάλ με φόντο τα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ματσάρα Αλκαράθ-Ναδάλ,matsara alkarath-nadal