Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ντιμιτρόφ, πέρασαν Ρουντ, Φις (vid)

Προερχόμενος “καυτός” από τον τίτλο στο Μπρισμπέιν, τον πρώτο του μετά από έξι χρόνια, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες και κατάφερε να ξεπεράσει στα τέσσερα σετ το απαιτητικό εμπόδιο του Μάρτον Φούτσοβιτς, ενός εκ των πιο fittest τενιστών, στην πρεμιέρα του στο Australian Open.

Ο 32χρονος Βούλγαρος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον

Ούγγρο, επικράτησε 4-6, 6-3, 7-6(1), 6-2 του αντιπάλου του και προκρίθηκε στους “64” του θεσμού, όπου περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Κοκκινάκης-Όφνερ.

Το Νο13 του ταμπλό και του κόσμου, πέτυχε 39 winners στο ματς και παρά τα 55 αβίαστα λάθη του, βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το προβάδισμα του Φούτσοβιτς, πετυχαίνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη του στο tour και την 11η στα τελευταία 12 που έχει δώσει.

Dimi gets it done!

He defeats Fucsovics 4-6 6-3 7-6(1) 6-2 and will face the winner of Ofner and Kokkinakis in the second round.#AusOpen • #AO2024 pic.twitter.com/tzYuCo8A3q

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 16, 2024

Νωρίτερα την Τρίτη, Κάσπερ Ρουντ, Άρθουρ Φις και Γίρι Λεχέτσκα, πήραν την πρόκριση στο 2ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο Ρουντ, Νο11 του ταμπλό, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας και με 6-1, 6-3, 6-1 επί του αριστερόχειρα Ισπανού, προκρίθηκε στους “64” του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει το γηπεδούχο Μαξ Πουρσέλ.

Την πρώτη του νίκη στο Australian Open, σημείωσε ο Άρθουρ Φις ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει στο σκορ για να επικρατήσει με 4-6, 7-5, 6-2, 6-3 του Γίρι Βέσελι σφραγίζοντας το ραντεβού με τον Τάλον Γκρίεκσπουρ στο 2ο γύρο.

Τέλος, ο Γίρι Λεχέτσκα επιβλήθηκε ελεγχόμενα 6-3, 6-2, 6-3 του Μπερναμπέ Ζαπάτα-Μιράγιες και θα παίξει με τον 19χρονο Αμερικανό, Άλεξ Μίκελσεν που επίσης πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Μελβούρνη, κερδίζοντας 7-6(5), 3-6, 6-1, 6-2 τον Αυστραλό wild card, Τζέιμς ΜακΚέιμπ.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ντιμιτρόφ, πέρασαν Ρουντ, Φις (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα