Μεντβέντεφ για κυρώσεις ITF: “Ελπίζω αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό”

14:41 8/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Νο1 του κόσμου μίλησε σε ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων σημειώνοντας ότι περιμένει με ανυπομονησία να δει τη ρώσικη σημαία και πάλι δίπλα στο όνομά του, μετά από την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), στο να απαγορεύσει τα ρωσικά και λευκορωσικά διακριτικά εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. 

Η ITF υποχρέωσε του Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται ως “ουδέτεροι” στα τουρνουά μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και την υποστήριξη που παρέχει στην πρώτη η Λευκορωσία. 

“Το καθήκον

μας είναι να αναπτύξουμε το τένις στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο καθένας μας από όλο τον κόσμο.”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παίζεις τένις κάθε εβδομάδα σε κάθε τουρνουά. Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να συνεχίσω να το κάνω είναι να παίζω χωρίς σημαία και θα ακολουθήσω αυτόν τον κανόνα.”

Ο Ρώσος τενίστας, όπως και άλλοι συμπατριώτες του στην ATP, έχουν αφαιρέσει τη ρωσική σημαία από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media δηλώνοντας την αντίθεσή τους για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. 

“Ωστόσο, ελπίσω ότι το μέτρο αυτό θα είναι προσωρινό. Περιμένω τη στιγμή που θα μπορέσουμε να δούμε και πάλι τη ρωσική σημαία δίπλα στα ονόματά μας.”

Ο Μεντβέντεφ θα αγωνιστεί θα αγωνιστεί στο Indian Wells, στο 1ο τουρνουά της καριέρας του που θα συμμετάσχει ως Νο1 του κόσμου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μαϊάμι για το 2ο 1000άρι της σεζόν. 

Το Indian Wells θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-20 Μαρτίου.

The post Μεντβέντεφ για κυρώσεις ITF: “Ελπίζω αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα