Μόγια: “O Ραφα έχει μάθει μόνος του να αντιμετωπίζει την πίεση”

Σύμφωνα με τον Κάρλος Μόγια, ο 20φορές πρωταθλητής Grand Slam, Ραφαέλ Ναδάλ έχει μάθει να αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές σε αγώνες χωρίς τη βοήθεια ενός mental coach ή αθλητικού ψυχολόγου, στον οποίον προσφεύγουν αρκετοί συνάδελφοί του τα τελευταία χρόνια. Έχει χαρακτηριστεί μάλιστα από πολλούς ως ο ισχυρότερος διανοητικά τενίστας του κόσμου.

Ο Μόγια, ο οποίος προσελήφθη από τον Ισπανό τον Δεκέμβριο του 2016, ισχυρίστηκε ότι αν και η παρουσία

ψυχολόγων στον αθλητισμό έχει γίνει διαδεδομένη, ο Ναδάλ έχει μάθει να αντιμετωπίζει την πίεση από μόνος του.

“Αυτό που έχω να πω είναι ότι από τότε που συνεργάζομαι με τον Ράφα, δεν τον έχω δει ποτέ να χρειάζεται αυτό το είδος βοήθειας (mental coach)” δήλωσε ο Μόγια. “Υπάρχουν ορισμένοι αθλητές, με περισσότερες ανασφάλειες που έχουν ανάγκη έναν αθλητικό ψυχολόγο. Σε αυτό το άθλημα, το μυαλό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ωστόσο για τον Ναδάλ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό που πράττει σε περιόδους άγχους και πίεσης δεν το έχει διδαχθεί από κανέναν”.

Ο Ισπανός προπονητής, θέλοντας να τονίσει την προσαρμοστικότητα του Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης αναφέρθηκε στο ποσό διαφορετική ήταν η στρατηγική και ο τρόπος παιχνιδιού του στο ATP Finals και το Ρολάντ Γκαρός αντίστοιχα.

“Αν παρακολουθήσετε έναν αγώνα του Ράφα στο Λονδίνο, μπορείτε να δείτε τις μεγάλες διαφορές στο παιχνίδι του σε σχέση με το Ρολάντ Γκαρός ” είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Μαύρος

The post Μόγια: “O Ραφα έχει μάθει μόνος του να αντιμετωπίζει την πίεση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα