ΜΤΑ Open: Ήττα στον τελικό για Καλοβελώνη και Φαϊζίεφ

Μάρκος Καλοβελώνης και Σανιάρ Φαϊζίεφ έφτασαν μια νίκη μακριά από τον 5ο τους τίτλο στα διπλά τη φετινή σεζόν (7ος για Καλοβελώνη), ωστόσο δεν κατάφεραν να κάμψουν τους Γιου Σιού Σου (Κινεζική Ταϊπέι) και Ολέκσι Κριούτσικ (Ουκρανία) γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό της Αττάλειας με 6-1, 7-6(5) μετά από 82 λεπτά. 

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο 1ο set, αλλά και η…αυτοκτονία στο 2ο ήταν σημαντικοί παράγοντες και καθόρισαν το αποτέλεσμα για το δίδυμο

Καλοβελώνη/Φαϊζίεφ, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν είχαν “σύμμαχο” το σερβίς σε μια ημέρα πάντως που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και για τις δύο πλευρές. 

Το 1ο set ολοκληρώθηκε μέσα σε 27 λεπτά με τους Σου και Κριούτσικ να αιφνιδιάζουν τους αντιπάλους τους εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και το μόλις 44% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και το 50% στο 2ο των Καλοβελώνη και Φαϊζίεφ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατακτήσουν τα πρώτα 5 games (5-0) έχοντας βρει και δύο break, για να ολοκληρώσουν το set λίγο αργότερα με 6-1. 

Στο 2ο set Καλοβελώνης και Φαϊζίεφ, κατάφεραν να βελτιώσουν το σερβίς τους, ενώ βρήκαν το πρώτο τους break στο 6ο game (4-2) το οποίο και εξαργύρωσαν αμέσως μετά με hold παίρνοντας προβάδισμα  με 5-2! 

Σου και Κριούτσικ μείωσαν σε 5-3, με τον Καλοβελώνη να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. Καλοβελώνης και Φαϊζίεφ μάλιστα προηγήθηκαν με 30/15, όμως δύο λάθη πάνω στο φιλέ από τον Ουζμπέκο (30/40) και ακόμη ένα σε smash έδωσε πίσω το break στους αντιπάλους τους που λίγο μετά ισοφάρισαν σε 5-5.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί που Καλοβελώνης και Φαϊζίεφ προηγήθηκαν με 3/1, όμως από εκεί και πέρα δέχθηκαν τέσσερις σερί πόντους (3/5) με τον τελικό να ολοκληρώνεται με 7/5 για τους Σου και Κριούτσικ οι οποίοι κατέκτησαν και το τίτλο. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post ΜΤΑ Open: Ήττα στον τελικό για Καλοβελώνη και Φαϊζίεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα