Ναδάλ: “Κάρλος και Γιάνικ δεν έχουν αντίπαλο”

Ο Ράφαελ Ναδάλ, μιλώντας στην Ισπανική εφημερίδα “As”, αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού ATP Tour που μοιράστηκαν τα τέσσερα Grand Slams.

Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ, έχουν ήδη δημιουργήσει απόσταση από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και σύμφωνα με τον 38χρονο Ισπανό, δεν υπάρχει αντίπαλος αυτή τη στιγμή.

“Οι δυο τους είναι πάνω από όλους. Δεν βλέπω αντίπαλο που να μπορεί να τους προκαλέσει σε σταθερή βάση. Κάποια μέρα, βέβαια, θα υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούν να τους ανταγωνιστούν.

Αλλά μεσοπρόθεσμα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τους προσφέρει πραγματικό ανταγωνισμό, αρκεί να μην έχουν κάποιο τραυματισμό που τους εμποδίσει να παίζουν στο ίδιο επίπεδο.

Η ζωή κάνει κύκλους και είναι λογικό όταν τελειώνει μια εποχή στην οποία υπήρχαν τρεις παίκτες που πέτυχαν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του αθλήματός μας, να ξεκινάει μια νέα.

Μιλάμε για μια άλλη εποχή, στην οποία έχει ήδη φτάσει ένας παίκτης σαν τον Κάρλος, που έχει τέσσερα Grand Slam. Ο Γιάνικ έχει δύο. Κάθε χρόνο υπάρχουν πρωταθλητές και αν καταφέρουν να μείνουν σε αυτό το επίπεδο θα δημιουργήσουν και μεγάλο ενδιαφέρον. Με τον καιρό αυτό το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει για ευνόητους λόγους, γιατί μεγάλοι σταρ και χαρακτήρες δεν δημιουργούνται σε δύο μέρες.

Αυτό που κάνει σπουδαίο έναν τενίστα είναι η διάρκεια στο χρόνο και πως σε κάποιο σημείο ξεπερνούν το άθλημα. Όταν ο κόσμος πηγαίνει να δει αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο επειδή του αρέσει το τένις, αλλά επειδή πηγαίνει να δει τους ίδιους τους τενίστες. Νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συμβεί αυτό, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβεί” είπε χαρακτηριστικά ο Ράφα.

The post Ναδάλ: “Κάρλος και Γιάνικ δεν έχουν αντίπαλο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναδάλ, “Κάρλος, Γιάνικ,nadal, “karlos, gianik