Ναδάλ: “Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να διεκδικήσω Majors”

Έχοντας αποσύρει τη συμμετοχή του από το US Open, εξαιτίας ενός ακόμη τραυματισμού στην πολύπαθη καριέρα του, ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει στις μεγάλες σκηνές του παγκοσμίου τένις και δηλώσει αποφασισμένος να παλέψει για τα σημαντικότερα τρόπαια στο tour.

Ο 35χρονος Ισπανός, βρέθηκε ενώπιο των δημοσιογράφων στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του Australian Open

2022 και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, εφόσον μείνει υγιής και πάρει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, μπορεί να διεκδικήσει Grand Slams.

“Πραγματικά πιστεύω πως αν είναι υγιής και ικανός να παίξω συνεχόμενες εβδομάδες στο tour, θα έχω τις ευκαιρίες μου να είμαι σε καλή θέση και θα δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να συνεχίσει να παλεύει για τα πιο σημαντικά πράγματα στο τένις” είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, έναν εκ των οποίων στη Μελβούρνη το 2009.

"I really believe that if I am healthy and able to play weeks in a row on the tour… I will have my chances to be in an important position on the tour and give myself chances to keep fighting for important things."@rafaelnadal • #AusOpen • #AO2022 pic.twitter.com/IxJH1ljbVu

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 15, 2022

Ο Ναδάλ δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αυστραλία και μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου, είναι έτοιμος να συνεχίσει την προσπάθεια.

“Ήρθα εδώ με ένα ξεκάθαρο στόχο: να επιστρέψω στο tour. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα είναι φανταστικό αν μπορέσω να κερδίσω παιχνίδια και να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Είμαι ενθουσιασμένος που παίζω ξανά Grand Slam εδώ στην Αυστραλία. Απολαμβάνω τις προπονήσεις και νιώθω ξανά σαν επαγγελματίας τενίστας. Παίζω καλό τένις” πρόσθεσε.

Η τελευταία συμμετοχή του Ναδάλ σε Grand Slam, ήταν η οδυνηρή ήττα από τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2021 και γνωρίζει καλά ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα σε παιχνίδια best of five.

“Όταν επιστρέφεις από τραυματισμούς και από περίοδο εκτός tour, πρέπει να αποδεχθείς ότι τα πράγματα δεν θα είναι τέλεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: να δεθχώ ότι μερικές φορές θα είμαι πιο αργός, θα κάνω περισσότερα λάθη και μερικές φορές δεν θα δουλεύουν οι αυτοματισμοί.

“Πρέπει να σκεφτείς πως θα παίξεις, τα χτυπήματά σου, την τεχνική σου. Όμως ήρθε η ώρα. Το ξέρω αυτό. Πρέπει να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη, να είσαι ταπεινός και να δεχθείς τη διαδικασία, γνωρίζοντας ότι κάποιες φορές δεν θα κάνεις τα σωστά πράγματα”

Ο Ναδάλ στον 1ο γύρο του Australian Open θα αντιμετωπίσει τον Μάρκος Γκιρόν, Νο66 στον κόσμο ενώ στο 2ο γύρο είναι πιθανό να συναντήσει τον wild card Θανάση Κοκκινάκη που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στις δύο πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς.

Our 2009 #AusOpen champion @RafaelNadal is ready to give his all this year #AOActive • #oncourt pic.twitter.com/APML98jhyy

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 15, 2022

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ναδάλ: “Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να διεκδικήσω Majors” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα