Ντάβενπορτ: Το επόμενο βήμα του Ντόμινικ Τιμ

Η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, άλλοτε Νο.1 στο κόσμο για το Γυναικείο τένις, μίλησε για τον Ντόμινικ Τιμ, θεωρώντας πως μετά την κατάκτηση ενός Grand Slam, το επόμενο βήμα για τον Αυστριακό θα είναι μια νίκη επί των «Big 3» σε έναν μεγάλο τελικό.

Ο Τιμ, όντας στα 27 του πια, κατάφερε τη περσινή σεζόν να κάνει το μεγάλο άλμα που τόσο ήθελε, κατακτώντας το πρώτο του Grand Slam,

επικρατώντας στον τελικό του US Open επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η τρομερή ανατροπή που έκανε, αφού βρίσκονταν με 2-0 σετ πίσω, έδειξε χαρακτήρα και τρομερά ψυχικά αποθέματα, καθώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο να επιστρέφεις με αυτόν τον τρόπο σε έναν τελικό.

Η κατάκτηση αυτή απελευθερώνει κατά μια έννοια τον Αυστριακό, ο οποίος πια μπορεί να πορευτεί έχοντας στη πλάτη του ένα κερδισμένο Grand Slam.

Ο Τιμ βελτιώθηκε πάρα πολύ όχι μόνο στο παιχνίδι του το τελευταίο χρόνο, αλλά και το πως αντιμετωπίζει έναν αγώνα στη δύσκολη στιγμή, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και ψυχολογικά, κάτι που δεν συνέβαινε πάντα στο παρελθόν.

Η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ μίλησε για τον Αυστριακό, τονίζοντας πως το επόμενο βήμα για αυτόν, θα είναι να κατακτήσει ένα μεγάλο τουρνουά, ενδεχομένως ένα ακόμη Grand Slam, αλλά αυτή τη φορά νικώντας στον τελικό έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ ή Ρότζερ Φέντερερ.

”Η κατάκτηση του US Open έδειξε το πόσο άλλαξε στο παιχνίδι του ο Τιμ, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα,” τόνισε η Λίντσεϊ.

”Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε, αν ο Τιμ μπορεί να κερδίσει έναν εκ των «Big 3», σε έναν ανάλογο τελικό. Εκεί θα είναι το επόμενο βήμα για αυτόν. Πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και αυτό. Είναι πολύ καλός. Η κατάκτηση του US Open του έδιωξε ένα βάρος.

”Πραγματικά το να καταφέρει να κερδίσει είτε τον Τζόκοβιτς, είτε τον Ναδάλ, είτε τον Φέντερερ σε έναν τελικό Grand Slam, τότε θα είναι το επόμενο βήμα για τον Τιμ.”

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ντάβενπορτ: Το επόμενο βήμα του Ντόμινικ Τιμ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα