Ώρα ημιτελικών στο ATP Cup!

18:31 5/2/2021 - Πηγή: Tennis24
Η τενιστική δράση κορυφώνεται στη Μελβούρνη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών σειρών να παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του Σαββάτου!

Ευτυχώς, μετά την “κακή παρένθεση” της Πέμπτης και το προς στιγμήν “πάγωμα” της αγωνιστικής δράσης λόγω του κρούσματος κορονοϊού, όλα συνεχίστηκαν σε απρόσκοπτο ρυθμό την Παρασκευή στη Μελβούρνη και ειδικότερα στο ATP Cup όπου γνωρίζουμε πια τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών του Σαββάτου!

Και τι εκπληκτικά ματς μας περιμένουν!

Η

Γερμανία του Αλεξάντερ Ζβέρεφ πέτυχε την πολύ δύσκολη αποστολή να πετάξει εκτός θεσμού την κάτοχο του τίτλου, Σερβία, και τώρα καλείται να αποκλείσει το πολύ μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο, που είναι η Ρωσία με το φοβερό δίδυμο Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ!

Το να έχεις στη σύνθεση της ομάδας σου δύο Τοπ10 παίκτες τα λέει όλα για το επίπεδο της ρωσικής ομάδας που θα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στη Γερμανία αν και καμία πρόκριση δεν εξασφαλίστηκε εκ προοιμίου.

Την ημιτελική αυτή σειρά θα ανοίξει ο αγώνας του Γιαν Λέναρντ Στουφ με τον Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Ρώσο να είναι φυσικά το φαβορί αλλά ο έμπειρος Γερμανός έχει εξαιρετική ποιότητα ειδικά στις γρήγορες επιφάνειες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον Ρώσο, ειδικά αν ο Ρούμπλεφ δεν βρεθεί και στην καλύτερη του μέρα (01:00 GR).

Ακολουθεί, φυσικά, το μεγαλύτερο ματς της ημέρας που είναι το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (02:30 GR).

Δύο τενίστες της νέας γενιάς με παράλληλη πορεία στο τουρ (νικητές Masters 1000 τουρνουά, φιναλίστ Grand Slam) που δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά ο Μεντβέντεφ που έχει πάρει φόρα από τα τέλη του 2019 και συνεχίζει απτόητος!

Ο Μεντβέντεφ έχει πάρει τις δύο πρόσφατες νίκες στον τελικό στο Paris Masters και στον round robin γύρο του ATP Finals αλλά ο Ζβέρεφ προηγείται γενικά στο h2h με 5-3 του Ρώσου.

Αν πάμε σε καθοριστικό αγώνα διπλού, τις τύχες των δύο χωρών θα αναλάβουν άλλοι τενίστες με τα δίδυμα Κράβιτζ/Μιες και Ντονσκόι/Καράσεφ να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πρόκριση στον τελικό!

Η μεσογειακή μονομαχία Ιταλία-Ισπανία αποτελεί το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών!

Δυστυχώς, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί ούτε σε αυτή τη σειρά και λογικά δεν θα αγωνιστεί καθόλου στο ATP Cup φέτος, κάτι που ευνοεί φυσικά την Ιταλία μιας και αφαιρείται το πιο μεγάλο ατού της ισπανικής ομάδας.

Δίχως αυτό να σημαίνει ότι η Ισπανία δεν παραμένει πολύ δυνατή!

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δύο πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις με τους Φονίνι-Καρένιο Μπούστα να ανοίγουν το πρόγραμμα (01:00 GR) πριν ακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα στους Μπερετίνι-Μπαουτίστα Αγούτ (02:30 GR).

Αν πάμε σε αγώνα διπλού που θα καθορίσει τον φιναλίστ, διόλου απίθανο, θα αναμετρηθούν οι ομάδες Μπολέλι/Βαβασόρι με τους Καρένιο Μπούστα/Γκρανόγιερς.

ATP CUP DRAW | OOP ( +9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ώρα ημιτελικών στο ATP Cup! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα