Abu Dhabi: Σπουδαίες νίκες για Δέσποινα και Βαλεντίνη

13:07 5/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Για τα προκριματικά του WTA 500 που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πήραν το εισιτήριο για τον τελικό των προκριματικών. Αμφότερες οι δύο Ελληνίδες τενίστριες, πραγματοποιήσαν εξαιρετικές εμφανίσεις ξεπερνώντας τα εμπόδια που είχαν μπροστά τους και βρίσκονται πια, ένα βήμα πριν την είσοδο τους στο βασικό ταμπλό.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Νο.7 του ταμπλό των προκριματικών, κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή κόντρα στην Ιταλίδα Ντι Σάρα, που βρίσκεται στη θέση 320 του κόσμου.

Η 27χρονη

Ελληνίδα δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, μη καταφέρνοντας να βρει ρυθμό στο δικό της σερβίς, δεν μπόρεσε να φέρει ιδιαίτερη αντίσταση στην αντίπαλο της, χάνοντας το πρώτο σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε λίγο καλύτερα για την Παπαμιχαήλ, η οποία κρατούσε το σερβίς της ως το 3-3 games. Εκεί η Ντι Σάρα βρήκε το μπρέικ και βρισκόταν πλέον μια ανάσα από τη νίκη, αφού προηγούνταν με 5-3 στα games. Η Ελληνίδα τενίστρια και παρότι είχε να αντιμετωπίσει ένα match point, κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει το δικό της σερβίς, αλλά να πάρει ακόμη τρία συνεχόμενα game και να είναι αυτή που κερδίζει το δεύτερο σετ, με 7-5.

Ήταν μια καταπληκτική εμφάνιση της Παπαμιχαήλ μετά τα μισά του δεύτερου σετ, που της έδωσε την ψυχολογία για το καθοριστικό πλέον σετ, όπου δεν συνάντησε καμία δυσκολία και με το 6-1 στα games πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των προκριματικών. Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κινέζα Γιάνγκ, Νο.789 στο κόσμο, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντανιλίνα, τενίστριας από το Καζακστάν.

Το Ελληνικό τένις ξεκίνησε πάρα πολύ δυναμικά, αφού μετά την τεράστια νίκη της Παπαμιχαήλ, ακολούθησε και η μεγάλη νίκη-πρόκριση της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου επί της Λουίζα Στέφανι. Το πρώτο σετ ήταν αρκετά περίεργο με συνεχόμενα μπρέικ από τις δύο παίκτριες, ωστόσο η 23χρονη Ελληνίδα ήταν αυτή που έκανε ένα παραπάνω και κέρδισε παράλληλα το εναρκτήριο σετ με 6-4.

Η Βραζιλιάνα, Νο.730 στο κόσμο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο δεύτερο σετ, όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Γραμματικοπούλου, επικρατώντας με 6-1. Αυτό σήμανε φυσικά ότι όλα θα κριθούν στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Εκεί η Βαλεντίνη δεν έδειξε καμία διάθεση να μείνει έξω από την επόμενη φάση, διαλύοντας την αντίπαλο της με 6-1 στα games και παίρνοντας το εισιτήριο και αυτή για τον τελικό των προκριματικών.

Εκεί θα συναντήσει τη νικήτρια από το ζευγάρι ανάμεσα στην Ουντβάρντι από την Ουγγαρία και την Μπονταρένκο από την Ουκρανία.

Οι δύο Ελληνίδες τενίστριες είναι πολύ κοντά σε μια «υπέρβαση» και τη πρόκριση τους στο κυρίως ταμπλό του Άμπου Ντάμπι. Φυσικά αν συμβεί αυτό, θα δούμε τη συμμετοχή παρακαλώ τριών κοριτσιών από την Ελλάδα μαζί με την Μαρία Σάκαρη, κάτι που θα είναι μοναδικό και δείχνει και την άνοδο που έχει κάνει το Τένις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Abu Dhabi: Σπουδαίες νίκες για Δέσποινα και Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα