Παβλιουτσένκοβα: “Σταματήστε τον πόλεμο”

09:20 1/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών/τριων στα επαγγελματικά τουρνουά τένις λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα απέσυρε τη συμμετοχή της από το Abierto GNP Seguros του Μοντερέι στο Μεξικό καθώς κληρώθηκε με Ρωσίδα τενίστρια στον 1ο γύρο (Ποτάποβα) ενώ η ITF εξετάζει αίτημα της Ουκρανικής Ομοσπονδίας

για εξαίρεση των Ρώσων αθλητών από τις επίσημες διοργανώσεις.

Η κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια της κατάταξης, Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, με ανάρτησή της στο twitter, εξέφρασε την αντίθεσή της στην εισβολή των συμπατριωτών της, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκφράζει δημόσια την διαφωνία της.

“Παίζω τένις από μικρό παιδί. Εκπροσωπούσα τη Ρωσία για όλη μου τη ζωή. Αυτό είναι το σπίτι και η χώρα μου. Όμως, τώρα φοβάμαι πολύ όπως όλοι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Όμως, δεν φοβάμαι να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Είμαι κατά του πολέμου και της βίας.

“Προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές βλέψεις, δεν μπορούν να οριστούν με τη βία. Τέτοιες κινήσεις απειλούν το μέλλον όχι μόνο το δικό μας αλλά και των παιδιών μας. Είμαι συγχυσμένη και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

“Είμαι απλά μια αθλήτρια που παίζει τένις. Δεν είμαι πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο. Δεν έχω εμπειρία σε αυτό. Μπορώ μόνο να δημοσιοποιήσω την αντίθεσή μου.

“Σταματήστε τον πόλεμο και τη βία”

pic.twitter.com/Ju2Ku0JPpc

— Anastasia Pavlyuchenkova (@NastiaPav) February 28, 2022

The post Παβλιουτσένκοβα: “Σταματήστε τον πόλεμο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα