Πρεμιέρες με σπουδαίες νίκες για Μπαντόσα και Σαμπαλένκα

Πάουλα Μπαντόσα και Αρίνα Σαμπαλένκα ξεκίνησαν εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις τους στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά της Στουτγάρδης, κερδίζοντας την Έλενα Ριμπάκινα και την Μπιάνκα Αντρέσκου, αντίστοιχα.

Η Νο2 και η Νο3 του ταμπλό στο Porsche Tennis Grand Prix, αναδείχθηκαν νικήτριες στα δυο μεγάλα ντέρμπι της Μ.Πέμπτης στη γερμανική πόλη και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αρχικά, η Νο3 τενίστρια του κόσμου, Μπαντόσα,

επικράτησε της Νο19, Ριμπάκινα, μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά εξαντλητικής μάχης. Η Ισπανίδα “επιβίωσε” στο tie-break του 3ου set και με 6-2, 4-6, 7-6(4) πέρασε στις “8” της Στουτγάρδης, όπου θα συναντήσει τη Νο7 του ταμπλό και καλή της φίλη, Ονς Ζαμπέρ.

Η Τυνήσια από την πλευρά της, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και απέκλεισε την Ρωσίδα, Ντάρια Κασάτκινα (Νο26), με 6-3, 6-3, μέσα σε μόλις 85 λεπτά αγώνα.

Λίγες ώρες αργότερα, η ντεφορμέ φέτος και Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Αρίνα Σαμπαλένκα, βρήκε τον τρόπο να υπερκεράσει το εμπόδιο της ερχόμενης από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, Μπιάνκα Αντρέσκου.

Η Λευκορωσίδα, μετά από μια ώρα και 54 λεπτά μάχης, απέκλεισε την 21χρονη Καναδή, πρωταθλήτρια του US Open 2019, με 6-1, 3-6, 6-2 και στα προημιτελικά περιμένει να αντιμετωπίσει μια εκ των Ανέτ Κόνταβεϊτ και Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Αυτό ήταν μόλις το 2ο ματς της Αντρέσκου μέσα στο 2022, μιας και αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από έξι μήνες απουσίας από τα courts. Πιο πρόσφατο τουρνουά στο οποίο είχε αγωνιστεί, ήταν τον Οκτώβριο του 2021, το Indian Wells.

WTA 500 PORSCHE TENNIS GRAND PRIX SUINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Πρεμιέρες με σπουδαίες νίκες για Μπαντόσα και Σαμπαλένκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα