Πρωταθλήτρια η Χαντάντ Μάια στο Νότιγχαμ (vids)

Η τενίστρια που κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Nottingham Open, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 250άρι τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας.

Η 26χρονη Βραζιλιάνα, που διανύει τρομερή σεζόν στο Tour, επικράτησε στον τελικό της Νο40 τενίστριας του κόσμου, Άλισον Ρίσκε, με 6-4, 1-6, 6-3, μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα, για να φτάσει στον παρθενικό WTA τίτλο της καριέρας της.

FIRST WTA SINGLES

TITLE FOR BIA

Beatriz Haddad Maia overcomes Riske in three sets to take the trophy in Nottingham!#RothesayOpen pic.twitter.com/29bRgGUzHT

wta (@WTA) June 12, 2022

Πέντε χρόνια μετά την παρουσία της στον 1ο τελικό της καριέρας της (Σεούλ, 2017), η Μάια αυτή τη φορά έφτασε στην πηγή και… ήπιε νερό, “σφραγίζοντας” με ένα τρόπαιο, το φοβερό 6μηνο που έχει κάνει στο 2022.

Η αριστερόχειρας από το Σάο Πάολο, κέρδισε κατά σειρά, τις: Κ.Γουάνγκ, Μιγιαζάκι, Σάκκαρη, Μαρτίντσοβα και Ρίσκε αυτή την εβδομάδα και την 1η φορά που αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Nottingham Open, το κατέκτησε.

A special forehand pass from Haddad Maia! #RothesayOpen pic.twitter.com/Hc76poujOA

wta (@WTA) June 12, 2022

Μάλιστα, έγραψε ιστορία για τη χώρα της, καθώς έγινε μόλις η 2η τενίστρια στην Open Era, από τη Βραζιλία, που κατακτά τίτλο στο γρασίδι. Το 1968, είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στο Ίστμπουρν και το Έσεξ, η Μαρία Μπουένο.

Την επόμενη εβδομάδα, η Μάια θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας της και θα αναρριχηθεί στο Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω τις 16 θέσεις.

Όσον αφορά τη φιναλίστ, Άλισον Ρίσκε, η 31χρονη Αμερικανίδα γνώρισε τη 10η(!) ήττα της στον 13ο WTA τελικό της καριέρας της και την επόμενη εβδομάδα θα κερδίσει πέντε θέσεις στον πίνακα της WTA, ανεβαίνοντας στο Νο35.

NOTTINGHAM OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

The post Πρωταθλήτρια η Χαντάντ Μάια στο Νότιγχαμ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα