Πρώτη νίκη στο χώμα για Κοκκινάκη μετά από 7 χρόνια! (vid)

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε ποδαρικό με το δεξί στο τουρνουά της Γενεύης, με τον Αυστραλό και Νο85 του κόσμου να επικρατεί του Φάμπιο Φονίνι με 6-4, 6-3 μετά από 88 λεπτά, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στη χωμάτινη επιφάνεια σε τουρνουά ATP Tour μετά από 7 χρόνια! 

First ATP win on clay in SEVEN years!@TKokkinakis earns just a 3rd main draw

clay win in his career, defeating Fognini 6-4 6-3 in Geneva #GonetGenevaOpen pic.twitter.com/tm6ZK6waRm

Tennis TV (@TennisTV) May 17, 2022

Τελευταία νίκη, πριν από τη σημερινή στη Γενεύη, ήταν στο Roland Garros του 2015 στη φάση των “64” απέναντι στον συμπατριώτη του, Μπέρναρντ Τόμικ! 

Ο Αυστραλός ήταν εξαιρετικός από το θέση του service παραχωρώντας μόλις 7 πόντους (80%), ενώ παράλληλα έσβησε 6/7 των break-points του Φονίνι. 

Ο Κοκκινάκης βρήκε γρήγορα break στο 1ο set (2-0), αν και στο 1ο του service-game χρειάστηκε να σβήσει τριπλό break-point (0/40), του Ιταλού. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο το Φονίνι το έκανε στο 7ο game, παίρνοντας πίσω το χαμένο του service, μειώνοντας σε 4-3, ενώ αμέσως μετά ισοφάρισε σε 4-4. 

Μάλιστα ο 34χρονος Ιταλός είχε την ευκαιρία να φτάσει σε νέο break στο 9ο game (15/40), αλλά ο Κοκκινάκης όχι μόνο κράτησε το service του (5-4), αλλά αμέσως μετά βρήκε και 2ο break παίρνοντας το set με 6-4. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε όπως και το 1ο με τον Αυστραλό να βρίσκει break και πάλι στο ίδιο σημείο (2-0) και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό του service το εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Στον 2ο γύρο ο Κοκκινάκης θα παίξει κόντρα στον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις, ο οποίος κέρδισε με τη σειρά του τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις με 6-4, 6-4.

GENEVA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Πρώτη νίκη στο χώμα για Κοκκινάκη μετά από 7 χρόνια! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα