Σφιόντεκ: “Δεν ξέρω τι θα κυνηγήσω από εδώ και πέρα”

21:16 6/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Νο1 στον κόσμο Ίγκα Σφιόντεκ διανύει μια ονειρεμένη χρονιά καθώς έχει κυριαρχήσει απόλυτα στο WTA tour με 6 τίτλους και ένα σερί 35 νικών από τον Φεβρουάριο. Η θριαμβεύτρια στο φετινό Roland Garros στρέφει πλέον την προσοχή της στο γρασίδι, ενώ μίλησε για τους στόχους και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για την καριέρα της από εδώ και πέρα:

“Νομίζω ότι πάντα κυνηγούσα αυτό το δεύτερο Grand Slam

γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι το πρώτο ήρθε αλλά το δεύτερο θα είναι μια επιβεβαίωση ότι ξέρω τι κάνω. Πάντα είχα τεράστιο σεβασμό για την Μουγκουρούθα και την Χάλεπ, υπάρχουν πολλές παίκτριες που κέρδισαν δύο Slams. Όλα αυτά τα κορίτσια έδειξαν συνέπεια τόσα χρόνια και μπόρεσαν να κερδίσουν δύο φορές ή και περισσότερες. Το κυνηγούσα λίγο. Τώρα, δεν ξέρω τι θα κυνηγήσω.

Νομίζω ότι όταν θα ξεκινήσω το Wimbledon θα σκεφτώ απλώς να περάσω τους πρώτους γύρους. Δεν θα σκεφτώ το σερί γιατί ξέρω ότι δεν με βοηθά. Έκανα το ίδιο εδώ και ξέρω πώς να βγάλω το μυαλό μου από αυτό και να επικεντρωθώ στο τένις. 

Αυτή τη στιγμή σίγουρα, μπορώ να το σκεφτώ λίγο περισσότερο και θα ήθελα πολύ να προσθέσω μερικές νίκες σε αυτό το σερί. Αλλά αισθάνομαι ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει σίγουρα για την χωμάτινη σεζόν, αλλά και μετά το Sunshine Double (Indian Wells και Μαϊάμι Open).

Δεν είχα πολύ χρόνο να ξεκουραστώ και θέλω πολύ να ηρεμήσω τώρα μετά το Roland Garros. Μέχρι τώρα μπορεί να είχα τρεις μέρες κενές, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι τους αγώνες. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι θα έχω περισσότερο χρόνο και θέλω πραγματικά να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ξεκουραστώ. Ειλικρινά, δεν αναγκάζω τον εαυτό μου να αποκτήσει ξανά κίνητρο. Απλά χαλαρώνω και δεν σκέφτομαι τον ανταγωνισμό του τουρ τώρα.

Moments of appreciation in Paris.

Chwile na docenienie tego czasu. #RolandGarros

Getty Images pic.twitter.com/fJS3cwQESd

— Iga Świątek (@iga_swiatek) June 5, 2022

Θα έλεγα ότι σε αυτό το τουρνουά, πνευματικά ίσως κουράστηκα παραπάνω επειδή δεν ηρέμησα μετά τη Ρώμη. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα εκτός γηπέδου και δεν ήμουν εντελώς φρέσκια ψυχικά πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να ξεκουραστώ μεταξύ των αγώνων, κάτι που έκανα στην αρχή του τουρνουά, οπότε ήταν ωραίο. Στη συνέχεια, αυτές οι κενές μέρες έγιναν πολύ φρικτές γιατί σκεφτόμουν τους επόμενους αγώνες και δεν μπορούσα να χαλαρώσω πραγματικά.

Αλλά σωματικά, νομίζω ότι είναι χρήσιμο που προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να κάνω τους αγώνες σύντομους. Εδώ είχα μόνο έναν αγώνα για δύο ώρες. Ίσως αν είχα περισσότερους να μην τα πήγαινα καλά. Αλλά σωματικά νιώθω καλά. Είναι και αυτό κάτι περίεργο. Δουλεύω και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε καλή ανάκαμψη. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω, υποθέτω ότι ο ιατρός μου είναι μάγος.

Ο προπονητής μου πιστεύει ότι μπορώ να κερδίσω περισσότερους αγώνες στο χορτάρι. Δεν είμαι σίγουρη. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω νίκες στο σερί. Το γρασίδι είναι πάντα δύσκολο. Μου αρέσει πραγματικά που δεν έχω προσδοκίες εκεί. Είναι κάτι αναζωογονητικό.”

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σφιόντεκ: “Δεν ξέρω τι θα κυνηγήσω από εδώ και πέρα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα