“Σφράγισε” την Τιτανομαχία ο ψυχωμένος Ναδάλ (vids)

Μετά από συγκλονιστική μάχη 4 ωρών και 20 λεπτών στο Philippe Chatrier, ο ψυχωμένος Ράφα Ναδάλ έκαμψε την αντίσταση του εμπνευσμένου Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (No9) και πήρε σπουδαία πρόκριση για τους “8” του Roland Garros, όπου θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Το 59ο DJODAL της ιστορίας (30-28 υπέρ του Σέρβου), απέχει μόλις λίγες ώρες, μιας και την Τρίτη (31/5), Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι με φόντο μια θέση στα ημιτελικά του φετινού Γαλλικού Όπεν. Σε ένα rematch

του περυσινού ημιτελικού τους στο ίδιο γήπεδο.

Wow. Just wow.#RolandGarros pic.twitter.com/rMnKBVUqN1

Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Αν και δεινοπάθησε κόντρα στον 21χρονο Καναδό, ο Ράφα βρήκε τον τρόπο να τον θέσει νοκ-άουτ με 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, κατακτώντας την 109η νίκη της καριέρας του στο Παρίσι και μόλις… 3η σε ματς που κρίθηκε στο 5ο set (3-0).

Μόνο ο Τζόν Ίσνερ (1ος γύρος, 2011) και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Ημιτελικά, 2013) είχαν καταφέρει στο παρελθόν, να στείλουν τον Ναδάλ σε 5ο set στο αγαπημένο του Major.

Ο Φίλιξ, το κατάφερε κι αυτός φέτος, χωρίς όμως να φεύγει με τη νίκη από το court, αποτυγχάνοντας να γίνει μόλις ο… 3ος τενίστας που κερδίζει τον Ισπανό στο Παρίσι (Τζόκοβιτς *2, Σόντερλινγκ).

LEGENDARY@RafaelNadal reaches a 16th final eight in Paris passing a titanic battle with Auger-Aliassime 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3#RolandGarros pic.twitter.com/TIxTUM8xYL

Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Μπορεί να αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του, μπορεί να έχασε τα πρώτα του sets στη φετινή διοργάνωση, όμως ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, έβαλε όση ψυχή και θέληση κουβαλούσε μαζί του και υπέταξε τον Νο9 του ταμπλό, μετά από ένα οριακό 5ο set, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα 1/3 break points που μέτρησε ο Ισπανός.

Ο Αλιασίμ έκανε τρομερό ματς, έπαιξε κατά διαστήματα άπιαστο τένις και έφτασε στα όριά του τον 35χρονο Ράφα, που όμως άντεξε, πάτησε γερά στα πόδια του και δεν άφησε αυτή τη νίκη να φύγει μέσα από τα χέρια του.

Με 89/144 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, 47 winners και… 16 χαμένα break points (6/22) ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ράφα, που όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει ένα σχεδόν άψογο 5ο set, για να φτάσει στην σπουδαία επικράτηση.

THE BREAK#RolandGarros pic.twitter.com/2mMcvL5b1y

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Ο Φίλιξ υπέπεσε σε 54 αβίαστα λάθη, έναντι 41 του νικητή και έδειξε για πολλοστή φορά φέτος, πως με τον Τόνι Ναδάλ στην προπονητική του ομάδα, έχει βελτιωθεί θεαματικά. Τόσο στο παιχνίδι, όσο και στην ψυχοσύνθεσή του.

Δεν έφτασε όμως η προσπάθεια που κατέβαλλε, για να θέσει εκτός τον πολυνίκη του Roland Garros και κορυφαία τενίστα όλων των εποχών στη χωμάτινη επιφάνεια. Αυτή ήταν η 7η νίκη του Ράφα στη φετινή clay court season (7-2) και συνολικά η 28η του Ισπανού μέσα στη σεζόν (28-3).

Στην καλύτερή του κατάσταση, δεν είναι σίγουρα. Όμως, ο Ναδάλ δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα απέναντι στον Τζόκοβιτς, στον μεταξύ τους προημιτελικό, ότι και να γίνει στο court. Ακόμη μια σπουδαία μάχη των δυο, είναι προ των πυλών, με τον Ισπανό να ετοιμάζεται όπως κάθε άλλη φορά, για να αφήσει τα πάντα στο γήπεδο.

Djokovic. Nadal.#RolandGarros pic.twitter.com/4wHDHdmrF1

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Σφράγισε” την Τιτανομαχία ο ψυχωμένος Ναδάλ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα