Στους “8” με ανατροπή ο Κόρντα (vids)

Σ’ ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια στο Χάλε, ο Σεμπάστιαν Κόρντα (Νο52), κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή απέναντι στον Κέι Νισικόρι (Νο57) επικρατώντας με 2-6, 6-3, 7-5 μετά από περίπου 2.5 ώρες μάχης.

Αυτή είναι η 1η φορά που ο 20χρονος Αμερικανός θα βρεθεί σε προημιτελική φάση τουρνουά στη συγκεκριμένη επιφάνεια, καθώς αυτό είναι το ντεμπούτο του στο γρασίδι σε επίπεδο ATP

Ο Νισικόρι μπορεί να κατέκτησε σχετικά εύκολα το 1ο set, ωστόσο από εκεί και πέρα χρειάστηκε

να “σβήσει” 7/9 break-points του Κόρντα, αλλά δυστυχώς γι αυτόν ούτε αυτό έφτασε για να αποφύγει τον αποκλεισμό. 

Στο 2ο set ο Κόρντα “έσπασε” το service του Νισικόρι (4-2), ενώ μετά από ένα τρομερό hold (5-2), στο οποίο ο Αμερικανός έσωσε 4 break-points στη συνέχεια μπόρεσε να κλείσει το set ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο decider set Νισικόρι και Κόρντα ξεκίνησαν με δύο μεγάλα hold με το καθοριστικό break για τον Αμερικανό να έρχεται στο 11ο game (6-5), ενώ αμέσως μετά και ύστερα από 3 match-points, αλλά κι ένα “σβησμένο” break-point του Νισικόρι, ο Κόρντα έφτασε στην πρόκριση, αλλά και στην 19η νίκη του στη σεζόν (19-8).

Ο 20χρονος, ο οποίος έχει ήδη αποκλείσει και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Ούγκο Ουμπέρ, ο οποίος απέκλεισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα τρία sets.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο φορμαρισμένος μέσα στο 2021, Τζορτζ Λόιντ Χάρις, ο οποίος υπερκέρασε το εμπόδιο του Λούκας Λάτσκο με 6-3, 7-6(8) και στην “8αδα” θα βρει απέναντί του έναν εκ των Νικολόζ Μπασιλασβίλι και Άρθουρ Ρίντερνεχ.

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Στους “8” με ανατροπή ο Κόρντα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα