Συγκλονιστικός Κύργιος με ανατροπή στον 3ο γύρο

Σε ένα εντυπωσιακό και άκρως «δραματικό» παιχνίδι για τον 2ο γύρο του Australian Open ο Νικ Κύργιος κατάφερε με ασύλληπτο τρόπο και σώζοντας δύο match points να επιβληθεί του Ούγκο Χούμπερτ με 5-7, 6-4, 3-6, 7-6(2), 6-4. 

Ο Κύργιος αν και βρέθηκε με 2-1 σετ πίσω και έχοντας στη πλάτη του δύο match point κατά τη διάρκεια του 4ου σετ και ενώ σέρβιρε ο Γάλλος για να τελειώσει το παιχνίδι,

όχι μόνο έστειλε το ματς σε tie break, αλλά οδηγώντας το και σε 5ο σετ κατάφερε να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή.

Ο 22χρονος παίκτης, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο σερβίς(25/30,83%), απέκτησε πλεονέκτημα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, δείχνοντας πιο σταθερός και λίγο πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στο tie break, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του παίρνοντας το εναρκτήριο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ η μεγάλη διαφορά ήταν στις επιστροφές των δύο παικτών στα δεύτερα σερβίς, με τον Νικ Κύργιο να έχει σαφές πλεονέκτημα σε αυτό το κομμάτι(8/12, 67%). Στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για μπρέικ στο τρίτο game του Γάλλου, το πραγματοποίησε και διατηρώντας το σερβίς του ως το τέλος, έφερε το παιχνίδι στο 1-1 σετ.

Ο 22χρονος Γάλλος βελτίωσε σαφέστατα το πρώτο δικό του σερβίς, κερδίζοντας τους περισσότερους πόντους στο κομμάτι αυτό, ενώ προβλημάτισε πολύ τον αντίπαλο του με τις πολύ καλές επιστροφές στα δεύτερα σερβίς(5/8, 63%). Με 6-3 στα games ο Χούμπερτ πήρε το τρίτο σετ και ανέκτησε το προβάδισμα στο παιχνίδι.

Τα πράγματα έδειχναν να κυλάνε όπως ήθελαν ακριβώς ο Γάλλος, ο οποίος ήταν σταθερός πίσω από τη baseline, κερδίζοντας αρκετούς πόντους σε μεγάλα ράλι, ενώ περιόρισε τα λάθη του σε μεγάλο βαθμό. Στην αντίπερα όχθη ο Νικ προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος, κάτι που δεν έδειξε να συμβαίνει στην αρχή του 4ου σετ, στο οποίο έχασε και το σερβίς του.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έγερνε υπέρ του Γάλλου, με τον 22χρονο παίκτη να προηγείται 5-4 και να σερβίρει για το παιχνίδι. Ο Χούμπερτ μάλιστα είχε και δύο match points σε αυτό το σημείο, καταφέρνοντας να τα σπαταλήσει. Ο Κύργιος έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά κατάφερε με επιβλητικό τρόπο να επικρατήσει στο tie break, οδηγώντας το ματς στο 5ο και καθοριστικό σετ.

Εκεί τα πράγματα φαίνονταν ξεκάθαρα ότι είχαν έρθει όπως ακριβώς ήθελε ο Κύργιος, αφού ο Γάλλος είχε χάσει τη σιγουριά του στα χτυπήματα και δεν είχε τη ψυχολογία που απαιτούνταν σε ένα τόσο καθοριστικό σημείο. Ο Νο.47 στο κόσμο Νικ, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με μπρέικ νωρίς στο τρίτο game και από εκεί και πέρα διατηρώντας το σερβίς του ως το φινάλε, να παίρνει και τη νίκη με 6-4, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή.

Ο Νικ Κύργιος στρέφεται πλέον σε μια επική αν μη τι άλλο αναμέτρηση που έρχεται για τον 3ο γύρο του Australian Open απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ, περσινό φιναλίστ.

What a reaction!! @NickKyrgios triumphs in a rollercoaster five set classic #AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/ihiI57wSKl

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

Στο άλλο παιχνίδι που  διεξάγονταν την ίδια ώρα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε με σχετική ευκολία να επικρατήσει του Μαξίμ Κρέσι, Νο.172 στο κόσμο, με 7-5, 6-4, 6-3.

Ο Γερμανός φιναλίστ του US Open 2020, δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα το παιχνίδι του Αμερικανού, ο οποίος ανέβαινε συνεχώς στο φιλέ, προσπαθώντας να τελειώσει τους πόντους γρήγορα.

Ο πιο έμπειρος Ζβέρεφ φυσικά, δεν είχε πρόβλημα και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση το πρώτο σερβίς του(51/62, 82%), ξεπέρασε το εμπόδιο του Κρέσι και πλέον στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρίνο.

Moving @AlexZverev is into the 3R of the #AusOpen for the fifth straight year.

Up next: Adrian Mannarino#AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/0ZOQUE9v9z

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Συγκλονιστικός Κύργιος με ανατροπή στον 3ο γύρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα