Τα rivalries του μέλλοντος!

Με την απίστευτη era των Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς να βαδίζει προς το τέλος της, το tennis24 επιχειρεί να προβλέψει, με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ποια rivalries θα “γράψουν” τις επόμενες σελίδες στην ιστορία του τένις την προσεχή δεκαετία!

Καλώς ή κακώς, η εποχή των Big3, αν και ακόμα καλά κρατεί, κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα φτάσει στο τέλος της.

Το αν θα γίνει αυτό σε ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια μένει να φανεί αλλά το τέλος αυτής της “χρυσής” εποχής για το άθλημα θα σημάνει οπωσδήποτε την “αυγή” μιας

νέας εποχής δίχως την παρουσία αυτών των θρυλικών τενιστών.

Οι επόμενες γενιές είναι “καταδικασμένες” να ζήσουν με τη σύγκριση με αυτήν την απίστευτη γενιά τενιστών η οποία, λογικά πάντα, θα τους βγάζει υποδεέστερους αλλά ας μην βγάζουμε ακόμα βιαστικά συμπεράσματα.

Άλλωστε, την περίοδο των 90s όταν και οι Πιτ Σάμπρας και Αντρέ Άγκασι δημιουργούσαν το δικό τους τρομερό rivalry σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό, τρόπος ζωής), ουδείς φανταζόταν τι θα ακολουθούσε στην επόμενη γενιά.

Με βάση λοιπόν τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τους τενίστες κάτω των 22 ετών, θα επιχειρήσουμε να προβλέψουμε ποια ζευγάρια τενιστών θα παίξουν ματς που θα κρίνουν τίτλους, ίσως και Slams την επόμενη δεκαετία!

Τσιτσιπάς vs Ζβέρεφ

Ήδη το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει επεισοδιακό rivalry μετά τα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους αγώνα στο Τορόντο και στην τρομερή νίκη-ανατροπή του Στέφανου σώζοντας και match point του Γερμανού τενίστα!

Αυτό εκνεύρισε τα μέγιστα τον 21χρονο Γερμανό που δήλωνε μετά το ματς ότι στην πραγματικότητα ο Τσιτσιπάς δεν έπαιξε καν καλά στον αγώνα ενώ αποχώρησε ξαφνικά από τη συνέντευξη τύπου φανερά εκνευρισμένος.

Η ποιότητα και των δύο έχει φανεί από πολύ νωρίς.

Για τον Σάσα, τα λόγια είναι περιττά: Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, τρεις Masters τίτλοι και ATP Finals είναι ήδη στην τροπαιοθήκη του.

Αλλά και ο Τσιτσιπάς, στην πρώτη του full σεζόν στο τουρ, έχει κάνει ανεπανάληπτα πράγματα έχοντας ανεβεί στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης και κερδίσει τον πρώτο του τίτλο ATP.

Οι δυο τους μοιάζουν πολύ στη σωματοδομή αλλά και στο στιλ παιχνιδιού που είναι πολύ επιθετικό και βασίζεται στο σερβίς.

Με την ικανότητά τους σε όλες τις επιφάνειες, αυτό το ζευγάρι θα μπορούσε να διεκδικήσει τίτλους παντού ενώ η πιθανότητα να τους δούμε σε σπουδαίο τελικό στο χώμα τα επόμενα χρόνια είναι πολύ αυξημένη!

h2h μέχρι στιγμής: 1-1

Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ

Επίσης το συγκεκριμένο rivalry έχει ήδη τη δική του…περιπέτεια με τους δύο παίκτες να λογομαχούν μετά το τέλος της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης ever, στο Μαϊάμι φέτος!

Τρομερές σεζόν έκαναν πάντως και οι δύο τενίστες που ολοκλήρωσαν τη σεζόν “κολλητά” στο Νο15 (Τσιτσιπάς) και Νο16 (Μεντβέντεφ) της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολύ επιθετικοί τενίστες, αρκετά νευρικοί και οι δύο αλλά χρησιμοποιούν μέχρι στιγμή τον εκνευρισμό τους θετικά παίζοντας καλύτερο τένις υπό πίεση.

Το εκπληκτικό one-handed backhand του Στέφανου κόντρα στον πολύ flat αλλά πολύ σταθερό και επιθετικό double-handed του Μεντβέντεφ φαντάζει ήδη μια μονομαχία που μπορεί να κρίνει σπουδαία ματς στο μέλλον.

Η ικανότητα του Ρώσου κυρίως στη σκληρή επιφάνεια δείχνει, μέχρι στιγμής, πως μάλλον στα hard courts θα παιχτούν στο μέλλον τα πιο σπουδαία ματς του συγκεκριμένου rivalry το πάνω χέρι του οποίου έχει μέχρι στιγμής ο Μεντβέντεφ!

h2h μέχρι στιγμής: 0-3

Σαποφάλοφ-Τσόριτς

Η “εκρηκτικότητα” που βγάζει στο παιχνίδι του ο εντυπωσιακός Ντένις Σαποφάλοφ κόντρα στο πιο “υπολογιστικό” παιχνίδι του Μπόρνα Τσόριτς που είχε χριστεί σαν “νέος Τζόκοβιτς” στην αρχή της καριέρας του.

Ο 22χρονος Κροάτης έχει δώσει σαφώς περισσότερα διαπιστευτήρια από τον, κατά τρία χρόνια, νεότερο Καναδό, ωστόσο η πρόοδος και των δύο ήταν αλματώδης φέτος με τον Τσόριτς να τερματίζει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Σαποφάλοφ στο Νο27.

Όπως και στο προηγούμενο rivalry και εδώ έχουμε μια μάχη ενός one-handed (Σαποφάλοφ) κόντρα σε έναν double-handed (Τσόριτς) όσον αφορά στην τεχνική του backhand αλλά, πιο γενικά, έχουμε τη μάχη ενός τενίστα που παίζει πιο ελεύθερο τένις, με συχνότερα ανεβάσματα στο φιλέ, παίρνοντας πολύ ενέργεια από τον κόσμο, όπως είναι ο Καναδός κόντρα σε έναν τενίστα που, όσο περνούν τα χρόνια, εκφράζεται λιγότερο στο κορτ, μένει απόλυτα συγκεντρωμένος στη στρατηγική και στον στόχο του, με άλλα λόγια στον εαυτό του με πίστη στο τι μπορεί να καταφέρει.

Το αποδεικνύει άλλωστε ο άριστος τρόπος που αντιμετώπισε τον αγώνα του τελικού του Davis Cup κόντρα σε εχθρικό κοινό.

Φαντάζει πιο πιθανό να τους δούμε αντιμέτωπους σε γρήγορη επιφάνεια για ένα πολύ σπουδαίο ματς, γιατί όχι και στο γρασίδι του Wimbledon!

h2h μέχρι στιγμής: 0-2

Χατσάνοφ-Τσουνγκ

Ο Κάρεν Χατσάνοφ είναι πλέον ευρέως γνωστός στο τενιστικό κοινό για το απίστευτο φινάλε που είχε στη σεζόν 2018 με τον τίτλο στο Masters του Παρισιού κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και την εντυπωσιακή παρουσία που είχε παρά την ήττα του από τον Ράφα Ναδάλ στο US Open.

Μην ξεχνάμε όμως και τον Τσουνγκ.

Μπορεί ο Νοτιοκορεάτης να έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, ήταν όμως ο περσινός νικητής του NextGen Finals ενώ στην αρχή του σεζόν έκανε τρομερή πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, τους Ζβέρεφ και Τζόκοβιτς!

Επίθεση vs σταθερότητα θα μπορούσε να είναι η σύνοψη του συγκεκριμένου διδύμου.

Ο Ρώσος είναι σαφώς ο παίκτης με την πολύ μεγαλύτερη δύναμη στα χτυπήματά του, ωστόσο, ο Τσουνγκ, όταν είναι υγιής, είναι ένας τενίστας με απίστευτη σταθερότητα, τρομερά τρεξίματα (θυμηθείτε το ματς κόντρα στον Τζόκοβιτς) και μεγάλη πνευματική δύναμη.

Εξαιρετικοί σε αργά hard courts θα μπορούσαν άνετα να πρωταγωνιστήσουν σε τουρνουά όπως το Indian Wells και το Miami ή, σε επίπεδο Slam, στο US Open.

h2h μέχρι στιγμής: δεν έχουν αγωνιστεί

Επιλέξαμε ενδεικτικά κάποια ζευγάρια, οπότε φυσικά και θα υπάρξουν rivalries μεταξύ όλων των προαναφερθέντων τενιστών στο άμεσο μέλλον!

Οπωσδήποτε, τα ονόματα ακόμα δεν “θαμπώνουν” και η σύγκριση με τη γενιά των Big3 είναι και άδικη και ανέφικτη ακόμα εφόσον δεν έχουμε δει τα πεπραγμένα αυτών των τενιστών.

Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε την παρουσία ενός Έλληνα τενίστα σε αυτή την ειδική κατηγορία παικτών που έχουν δείξει, μέχρι στιγμής, ότι θα είναι αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο ή απώτερο μέλλον!

Κώστας Αϊτάκης

The post Τα rivalries του μέλλοντος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα