Βλέπει το δάσος και το Παρίσι ο Ναδάλ (vid)

10:20 7/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Παρά την ήττα από τον κατά 16 χρόνια νεότερο συμπατριώτη του Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, o Ράφαελ Ναδάλ ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον στη χωμάτινη περίοδο που περιλαμβάνει δύο ακόμη τουρνουά, σε Ρώμη και Παρίσι.

Ο 35χρονος Ισπανός που αγωνιζόταν στο πρώτο του χωμάτινο τουρνουά, λόγω του τραυματισμού που τον άφησε εκτός δράσης για 6 εβδομάδες, έκανε το καλύτερο που μπορούσε στο Masters της πατρίδας του και μια μέρα μετά την επική νίκη επί του Νταβίντ Γκοφάν, ηττήθηκε με 6-2, 1-6, 6-3 από το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου

τένις.

“Η ανάγνωση του τουρνουά είναι ότι έχω παίξει τρεις αγώνες και ότι ήρθα εδώ με σχεδόν καθόλου προετοιμασία, χωρίς προετοιμασία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το είχα πει ότι θα ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, παρόλο που έχασα από έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες του κόσμου χωρίς αμφιβολίες, είχα ακόμη και τις ευκαιρίες μου. Έχω παίξει δυόμισι ώρες σήμερα και τρεις αγώνες σύνολο. Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Από εδώ και πέρα, απλά ανυπομονώ με αισιοδοξία και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να το πιστεύεις” είπε ο Ναδάλ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στο Caja Magica.

Two Spanish superstars @RafaelNadal @alcarazcarlos03 pic.twitter.com/n4LtMVcwqc

Tennis TV (@TennisTV) May 6, 2022

Μιλώντας για το φαινόμενο Αλκαράθ, ο Ράφαελ Ναδάλ για μια ακόμη φορά έπλεξε το εγκόμιο του νεαρού συμπατριώτη του.

“Ήταν καλύτερος από εμένα σε πολλές πτυχές του αγώνα. Πρέπει να το δεχθώ φυσιολογικά και ψύχραιμα και σίγουρα θα χρειαστεί να βελτιώσω κάποια πράγματα. Ήξερα τι να περιμένω εδώ και από αυτή την άποψη είναι μια εύκολη ήττα. Δεν θέλω να πάρω τίποτα από τον Κάρλος. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Παίζει εξαιρετικά και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια του τουρνουά”

Κλείνοντας ο Ναδάλ αναφέρθηκε και στο μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από το Roland Garros και η επιστροφή του στο θρόνο του Παρισιού, μετά την περσινή ήττα απο τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

“Σας λέω, ειλικρινά, το μόνο μου όνειρο είναι να είμαι στο Παρίσι αρκετά υγιής και σωματικά αρκετά καλός για να αγωνιστώ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Εάν συμβεί αυτό, ξέρω ότι είναι ένα τουρνουά που έχω παίξει καλά πολλές φορές στην καριέρα μου. Μπορώ να είμαι ξανά ανταγωνιστικός και να μου δώσω άλλη μια ευκαιρία. Αυτό θα ήταν ένα όνειρο για μένα”

Πριν το Roland Garros, όμως, ο Ναδάλ σκέφτεται το Masters της Ρώμης εκεί όπου κληρώθηκε και πάλι στο ίδιο μισό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Βλέπει το δάσος και το Παρίσι ο Ναδάλ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα