Ύμνος για τον Τσιτσιπά από τον συνθέτη Γιώργο Λυκούρα

Ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Λυκούρας, συνέθεσε έναν ύμνο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, εμπνευσμένος από την πρώιμη πλην σημαντική πορεία και εντυπωσιακή εξέλιξη του Έλληνα πρωταθλητή στο άθλημα του τένις.

Τον ύμνο τραγούδησε η παιδική χωρωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.

Οι στίχοι

Αφού η αγάπη κι ο αγώνας πάνε μαζί
και νικητής είναι αυτός που πιο πολύ αγαπά
βάλτε ταλέντο, βάλτε ιδρώτα, πείσμα και ψυχή
να μοιάσουμε στον Στέφανο τον Τσιτσιπά

Αφού η νίκη είν’ ωραία και χαμογελά
και της πατρίδας τη σημαία υψώνουμε παιδιά
βάλτε

ταλέντο, βάλτε πείσμα, τέχνη και καρδιά
να μοιάσουμε στον Στέφανο τον Τσιτσιπά

Στεφάνι στον Στέφανο τον Τσιτσιπά
στεφάνι σ’ όποιον παλεύει στη ζωή
στεφάνι στον Στέφανο τον Τσιτσιπά

Ακούστε τον Ύμνο

Τραγουδά η παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, υπό την
διεύθυνση του Γρηγόρη Αϊβαζόπουλου. Παίζει ορχήστρα χάλκινων οργάνων υπό την
διεύθυνση του Φώτη Αθανασίου. Στα κρουστά ο Γιώργος Κασσαβέτης.

https://www.tennis24.gr/wp-content/uploads/2021/02/TSITSIPAS-.wav

Τα παιδιά του 4ου Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής μαζί με τον διευθύνων την χορωδία, Γρηγόρη Αϊβαζόπουλο και τον ηχολήπτη Κώστα Νανίκα

Ο Γιώργος Λυκούρας

Ο Γιώργος Λυκούρας είναι συνθέτης, αρμονικός μουσικολόγος ερευνητής και θεωρητικός της ελληνικής και ανατολικής μουσικής. Τιμήθηκε με το 1 ο Εμπειρίκειο βραβείο για τα Μαθηματικά (2000), για το αρμονικό-μουσικομαθηματικό του έργο. Δίδαξε παραδοσιακή μουσική και ανώτερα θεωρητικά για 25 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, και σε σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας και σε Ιδρύματα Μουσικών Σπουδών. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων μουσικολογικού και ερευνητικού περιεχομένου και αρκετών άρθρων σε έγκριτα αρχαιολογικά και μουσικολογικά περιοδικά.

Ίδρυσε την Βυζαντινή Ορχήστρα Αθηνών (1990) και παρουσιάζεται από το 2000 με το μουσικό του σχήμα «Ο πάπυρος του κ. Fackelmann» και δισκογραφεί συνθέσεις του για νέους μουσικούς. Σαν Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ 1973), εργάστηκε ως τα 1995 και ειδικεύτηκε σε εργασίες αποκατάστασης μνημείων και διατηρητέων κτιρίων· εργάστηκε στην αποκατάσταση μερών του αρχαίου τείχους του Θεμιστοκλή στην Πειραϊκή και κατασκεύασε την αντισεισμική προστατευτική του αρχαίου ναού του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας, όπου συνεργάστηκε με τον αναστηλωτή του Παρθενώνα, ακαδημαϊκού και καθηγητή του ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ.

Στο αρμονικό του ερευνητικό έργο εντάσσεται και η συνεργασία με τον πρώιμα εκλιπόντα αρχιτέκτονα, αναστηλωτή του Ερεχθείου Αλέξανδρο Παπανικολάου.

The post Ύμνος για τον Τσιτσιπά από τον συνθέτη Γιώργο Λυκούρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα