Υπέστη ανατροπή και έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη, αν και προηγήθηκε με set κόντρα στην πρώην Νο14 και νυν Νο34 τενίστρια του κόσμου, Πέτρα Μάρτιτς, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με νίκη την αναμέτρησή τους και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του WTA 250 τουρνουά, στο Λιντς της Αυστρίας.

Η 27χρονη Ελληνίδα, που κέρδισε τα πρώτα επτά sets που έπαιξε στη διοργάνωση, ηττήθηκε με ανατροπή από την 32χρονη Κροάτισσα και αποχαιρέτησε το τουρνουά,

μη καταφέρνοντας να προκριθεί στον 8o WTA τελικό της καριέρας της.

Μετά από δυόμιση ώρες μάχης, η Μάρτιτς επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-4 και πανηγύρισε την 1η της νίκη σε βάρος της Σάκκαρη (ήταν 0-2 στο Η2Η), “σφραγίζοντας” το εισιτήριό της, για τον 6ο WTA τελικό της καριέρας της, όπου θα διεκδικήσει τον 3ο της τίτλο.

Στον τελικό της Κυριακής (12/2), θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Ρωσίδα και Νο44 στην παγκόσμια κατάταξη, Αναστασία Ποταπόβα.

That’s a BIG win for Petra Martic

She defeats top seed Sakkari 3-6, 6-3, 6-4 and will face Potapova for the title in Linz!@WTALinz | #WTALinz pic.twitter.com/lwDadxiA0v

wta (@WTA) February 11, 2023

“Πικρή” ήττα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τα πήγαινε περίφημα στο Λιντς και έπαιζε εξαιρετικό τένις σε συνεχόμενα παιχνίδια. Η Μάρτιτς όμως, βρήκε τον τρόπο να την αγχώσει στα τέλη του καθοριστικού set και να κάνει δικό της το ματς, αφού σέρβιρε εξαιρετικά, όποτε πιέστηκε. Κάτι, που δεν έκανε η Σάκκαρη.

Τρία breaks είχε δεχθεί η Ελληνίδα στο σύνολο, μετά από τα τρία πρώτα της ματς στο τουρνουά.

Η Μάρτιτς, κατάφερε να της κάνει από μόνη της… τέσσερα, εκμεταλλευόμενη την άσχημη μέρα στην οποία είχε η Νο7 τενίστρια του κόσμου, το 1ο σερβίς της!

The Martic lob today is On Point @WTALinz | #WTALinz pic.twitter.com/T9jXcbC9aW

wta (@WTA) February 11, 2023

Αν και κόντρα σε Παρίθαθ Ντίας, Γκρατσέβα και Βέκιτς, η Σάκκαρη είχε σε καταπληκτική κατάσταση το 1ο σερβίς και σε μέτρια έως άσχημη το 2ο, στον ημιτελικό της με τη Μάρτιτς, οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Με μόλις 40/70 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς της, ολοκλήρωσε τον αγώνα η Μαρία, που ναι μεν είχε 20/31 πίσω από το 2ο σερβίς της, όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει τις… 11 break point ευκαιρίες της αντιπάλου της (4/11 η Κροάτισσα).

Με 3/10 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα η Μαρία, που δεν είχε ευκαιρία στο καθοριστικό set, σε αντίθεση με τη Νο6 του ταμπλό, η οποία μέτρησε… 1/1 break point στο 3ο κομμάτι του ματς.

Επόμενη στάση για τη Σάκκαρη, το 500άρι τουρνουά της Ντόχα, την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ.

UPPER AUSTRIA LADIES LINZ SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Υπέστη ανατροπή και έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα