Ύψιστη τιμή για την Μάργκαρετ Κορτ από την πατρίδα της!

Η Μάργκαρετ Κορτ θα βραβευτεί με την ύψιστη τιμή από την πατρίδα της, το βραβείο “Companion of the Order of Australia” παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ αμφιλεγόμενα προσωπικότητα για απόψεις που έχει εκφράσει εκτός κορτ.

Η 78χρονη Αυστραλή παλαίμαχη τενίστρια διατηρεί ακόμα το ρεκόρ των περισσότερων κερδισμένων τίτλων Grand Slam στα μονά του γυναικείου τένις (24) και το βραβείο αυτό αναφέρεται στις αθλητικές της επιδόσεις και στο ρόλο

της ως μέντορας νέων ανθρώπων.

Ωστόσο, οι υποτιμητικές της εκφράσεις προς την LGBTQ κοινότητα έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων ειδικά τα τελευταία χρόνια δίχως πάντως αυτό να έπαιξε τελικά κάποιον ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να της απονείμει αυτό το βραβείο.

Η ίδια η Κορτ αναφέρει: “Όλη μου τη ζωή έχω αυτές τις απόψεις και απλά αναφέρω ό,τι λέει η Βίβλος. Πάντα θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου βάσει της Βίβλου, να λειτουργώ σαν πάστορας και να βοηθάω τους ανθρώπους στο κομμάτι της οικογένειας και του γάμου”.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, προσπάθησε να διαχωρίσει τις απόψεις της Κορτ με τα αθλητικά της επιτεύγματα.

“Πρόκειται για δύο εντελώς ανεξάρτητα θέματα. Το βραβείο αυτό αναφέρεται στη συνολική συνεισφορά των ανθρώπων που το δέχονται στη χώρα”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ύψιστη τιμή για την Μάργκαρετ Κορτ από την πατρίδα της! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα