Ζβέρεφ: Άφησε υποσχέσεις για το 2021

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του ATP Finals, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2020, κλείνοντας τη σεζόν όχι με τον πιο ιδανικό τρόπο, αλλά βλέποντας τις τελευταίες του εμφανίσεις κάποιος, οι προσδοκίες θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο από τη νέα σεζόν.

Ο 23χρονος Γερμανός έπαιξε κόντρα στον «Νόλε» τη πρόκριση του, ωστόσο δεν τα κατάφερε και υπέκυψε με 6-3, 7-6(4). Σίγουρα, σκοπός του

ήταν να βρεθεί στα ημιτελικά των ATP Finals, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι και αποτυχία, όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τους κορυφαίους της χρονιάς και δεν επιτυγχάνεις τον στόχο σου.

Κλείνοντας το 2020 ο Ζβέρεφ αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη νέα σεζόν και αυτό όχι μόνο γιατί το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια μεγάλη αλλαγή στο τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και γιατί ο Νταβίντ Φερέρ, που είναι ο νέος του προπονητής από τον Ιούλιο, έχει καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο και κυρίως να συμβάλει καταλυτικά στο ψυχολογικό κομμάτι του Γερμανού.

Ο πρώτος του τελικός σε grand slam επί εποχής Φερέρ στο US Open, αλλά και οι δύο τελευταίοι του τίτλοι στη Κολωνία, φανερώνουν μια μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι, αλλά και σε διάφορα άλλα κομμάτια.

Βέβαια δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ο Ζβέρεφ δεν έπαιζε καλά ή το ταλέντο του δεν ήταν αυτό που δεν του επέτρεπε να κάνει το βήμα παραπάνω, αντιθέτως μάλιστα πρόκειται για τους πιο ταλαντούχους τενίστες της γενιάς, έχοντας τρομερές δυνατότητες στο παιχνίδι του. Το μεγάλο του πρόβλημα διαπιστωνόταν στο mentality κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και τις συναισθηματικές αλλαγές που είχε όταν έχανε έναν πόντο και τα πράγματα στράβωναν για αυτόν στην εξέλιξη ενός αγώνα.

Όλο αυτό επέτρεπε να τον καταβάλλει και φαινόταν επηρεασμένος στα χτυπήματα του στα κρίσιμα σημεία. Πλέον, μετά τον ερχομό του νέου του προπονητή, ο 23χρονος τενίστας δείχνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του, παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται να ρισκάρει παίζοντας aggressive και σε αυτό οφείλεται η μεγάλη αλλαγή που βλέπουμε στις τελευταίες αναμετρήσεις του, με τον ίδιο να παίζει πιο ελκυστικό τένις και σαφέστατα αυτό να αποτυπώνεται εντός court.

Η διάρκεια είναι αυτή που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια για τον Γερμανό και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει από εδώ και πέρα χρόνος αρκετός, ώστε να δουλέψει ο Ζβέρεφ μαζί με τον προπονητή του και να δούμε έναν ακόμη καλύτερο παίκτη με τον ερχομό της επόμενης σεζόν, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Now that's a serious point @AlexZverev @DjokerNole #NittoATPFinals pic.twitter.com/06Mx7PQSsO

ATP Tour (@atptour) November 20, 2020

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ζβέρεφ: Άφησε υποσχέσεις για το 2021 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα