The Gypsetters style

Gypset: το μοναδικό ταξιδιωτικό στυλ των μποέμ εναλλακτικών καλλιτεχνών και surfer που γυρίζουν τον κόσμο αναζητώντας νέες, ανεξερεύνητες γωνιές για καινούργιες, ανέμελες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Julia Chaplin είναι μια αμερικανίδα δημοσιογράφος που μένει στη Νέα Υόρκη. Όχι όλο τον χρόνο, όμως. Η δουλειά της τα τελευταία χρόνια την έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, είτε για να καλύψει κινηματογραφικά φεστιβάλ

για τους New York Times και εβδομάδες μόδας για τη Vogue είτε για να γράψει ταξιδιωτικούς οδηγούς για το Condé Nast Traveler. Η Julia ταξίδευε όμως από μικρή. Μεγάλωσε σε ένα volkswagen van με τους χίπηδες γονείς της. Μάλλον γι’ αυτό στα επαγγελματικά της ταξίδια πάντα αναζητούσε το κάτι διαφορετικό. Κάπως έτσι, πίσω από τα φώτα της κάμερας και πολύ μακριά από το κόκκινο χαλί, ανακάλυψε μια ομάδα μποέμ ανθρώπων, καλλιτέχνες οι περισσότεροι, που ζουν σε εναλλακτικά χωριουδάκια, όχι μακριά από το jet set, αλλά όχι μέσα σε αυτό.Τους ονόμασε "Gypsetters" (gypsy jet set), υιοθέτησε τον τρόπο ζωής τους και έτσι ταξίδεψε όλο τον κόσμο, από τη Μογγολία στο Μαρόκκο κι από εκεί στο Μεξικό και ξανά γύρω.

Έγραψε 3 βιβλία για το στυλ Gypset και δημιούργησε μια σειρά ρούχων, για τα ατέλειωτα, ανέμελα ταξίδια τους. Το τρίτο της βιβλίο στη σειρά Gypset λέγεται Gypset Living. Έχει να κάνει με "προσωπικές ουτοπίες", με την πειραματική αρχιτεκτονική και το design του Gypset στυλ.

Ποιο είναι όμως το Gypset στυλ; Gypset είναι να φοράς ρούχα γνωστών σχεδιαστών, αρκεί να είναι σε κακή κατάσταση και να μην έχουν εμφανή logos. Τα ρούχα με ινδιάνικο print, σαν αυτά που βρίσκεις σε μαγαζιά με σουβενίρ, τα καφτάνια παραλίας, τα σαντάλια… όλα είναι Gypset, αρκεί όμως να τα φοράς σε Gypset περιοχές, δηλαδή σε εναλλακτικούς προορισμούς, δύσκολα προσβάσιμους. Οι περιοχές για σερφ είναι συνήθεις φωλιές για Gypsetters, και οι γωνιές αυτές της Γης που δεν έχουν χαλάσει από μεγάλα resorts και αλυσίδες καταστημάτων.

Η Julia Chaplin ντύνει τους Gypsetters με τη Gypset συλλογή της. Και πάντα, εμπνέεται από τις φυλές του κόσμου, από τους Gypsetters τους ίδιους και από την εναλλακτική ζωή. Φέτος, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2015, έχει έμπνευση από δύο πηγές. Η μία είναι οι νομαδικές φυλές του Mali, σε συνδυασμό με τη disco του Studio 54. Η δεύτερη έμπνευση ήρθε από τα χαλιά Beni Ourain που φτιάχνουν οι Βερβέρες στη Βόρεια Αφρική, σε συνδυασμό με το 60s mod party girl. Και τα δύο είναι ένας gypset αχταρμάς από διάφορες κουλτούρες και αναφορές, που όλα δένουν υπέροχα στον κόσμο αυτό. Και όλα θέλουμε να τα φορέσουμε και να ζήσουμε την Gypset εμπειρία.

"Αγαπώ το gypset concept τόσο πολύ, που θέλω να το επεκτείνω και να μείνει για πάντα. Θα ήθελα το gypset να γίνει μια παγκόσμια μάρκα", λέει η Julia, καθώς ετοιμάζεται για το επόμενο ταξίδι της. Και μας ταξιδεύει, λίγο με τα ρούχα της, λίγο με τα βιβλία της, στις Gypset περιοχές της Γης, μας καλεί να τις εξερευνήσουμε και να υιοθετήσουμε την υπέροχη μόδα τους.

Εσείς, βρείτε το Gypset Style εδώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα