10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Manolo Blahnik

13:55 2/7/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί η Kate Moss να επέλεξε Manolos...
(έτσι ονομάζουν οι fashionistas τα παπούτσια του σχεδιαστή) για την μεγάλη της μέρα, αλλά ο κύριος Blahnik δεν είναι άγνωστος στον περισσότερο κόσμο –αρκεί να παρακολουθούσατε Sex & The City, αυτή τη στιγμή ξέρετε τα πιο κλασικά μοντέλα του υποδηματοποιού. Ιδού τι άλλο πρέπει να γνωρίζει ένα κορίτσι γι’ αυτόν:
Γεννήθηκε Manuel «Manolo» Blahnik Rodríguez  στις 28 Νοεμβρίου του 1942 στα Κανάρια Νησιά. Αφού σπούδασε τέχνη στο Παρίσι μετακόμισε στο Λονδίνο και δούλευε στη μπουτίκ Zapata, ενώ παράλληλα
έγραφε για την ιταλική Vogue. Όταν έδειξε τα σκίτσα του στην περίφημη Diana Vreeland, αυτή τον προέτρεψε να σχεδιάζει μόνο παπούτσια. Το 1972, ο βρετανός σχεδιαστής Ossie Clark τον κάλεσε να φτιάξει παπούτσια για το show του. Μολονότι στα 70s κυριαρχούσαν οι πλατφόρμες, ο Manolo έστρεψε την προσοχή του στο τακούνι-στιλέτο, που αποτελεί μέχρι σήμερα και το σήμα-κατατεθέν της εταιρείας. Το βασικό κατάστημά του βρίσκεται ακόμη στην Old Church Street, στο λονδρέζικο Chelsea. Ο Blahnik βραβεύτηκε με τον τιμητικό τίτλο του Πλωτάρχη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2007 για τις υπηρεσίες του στη βρετανική βιομηχανία της μόδας. Στη σειρά Sex and the City τα παπούτσια του είναι αγαπημένα αξεσουάρ της πρωταγωνίστριας Carrie Bradshaw και αναφέρονται συχνά. «Φοράς τα τακούνια και αλλάζεις», έχει πει ο σχεδιαστής εξηγώντας τη φιλοσοφία πίσω από τα χαρακτηριστικά πανύψηλα τακούνια του. Οι fans της μάρκας ξέρουν ότι όσο πιο ψηλό είναι το τακούνι τόσο περισσότερο κολακεύει το πόδι. Το πιο διάσημο σχέδιο του Manolo Blahnik είναι τα Mary Janes (οι γόβες με το λουράκι μπροστά) που αποτελούν πιο σέξι εκδοχές του αγαπημένου παιδικού παπουτσιού.


Keywords
Τυχαία Θέματα