1.000 ενστάσεις σε μια μέρα για τους δασικούς χάρτες!

08:50 1/6/2011 - Πηγή: 24wro
Τελικά το σύστημα φράκαρε! Την τελευταία στιγμή προσήλθαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων...
για να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους για τους δασικούς χάρτες σε Μαραθώνα, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που υπολογίζεται σε 800 έως 1.000 αντιρρήσεις μόνο την περασμένη Δευτέρα, ανάγκασε τους υπαλλήλους του γραφείου ανάρτησης δασικών χαρτών στο Μαρκόπουλο να δώσουν προτεραιότητα στην υποδοχή των ενστάσεων και
όχι στην ηλεκτρονική καταχώρηση των αντιρρήσεων.

Ως εκ τούτου από την Κτηματολόγιο Α.Ε. αγνοούσαν μέχρι χθες τον πραγματικό αριθμό εκείνων που προσήλθαν, καθώς η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αντιρρήσεων για τους κατοίκους του εσωτερικού (σ.σ.: οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν περιθώριο ως τις 20 Ιουνίου), μπορεί να υπερβούν και τις 1.000, όταν στις 45 πρώτες μέρες είχαν κατατεθεί συνολικά περίπου 1.600. Εξ αυτών υπολογίζεται ότι είναι το 1/3 καταχωρήθηκαν μέσω του ίντερνετ.

Παρά τη μεγάλη προσέλευση στη λήξη των αντιρρήσεων οι ενστάσεις δεν προσέγγισαν τις αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για 10.000.

Ο βασικός λόγος εκτιμάται ότι είναι το θέμα της τεκμηρίωσης του ισχυρισμού ότι η ιδιοκτησία τούς ανήκει, καθώς οι ενστάσεις απαιτούν δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν τον χαρακτήρα της.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων η Κτηματολόγιο Α.Ε. θα ομαδοποιήσει τις ενστάσεις και θα τις παραδώσει στις ειδικές επιτροπές που θα τις επιδικάσουν εντός τεσσάρων μηνών. Στη συνέχεια, τα νέα στοιχεία θα δοθούν στην Κτηματολόγιο Α.Ε., η οποία θα πρέπει να κάνει τις σχετικές διορθώσεις πάνω στους χάρτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα