Copa America: Ντέρμπι φιλόδοξων στη Μεντόσα

11:36 8/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η μεγάλη μονομαχία των εξαιρετικών πέρυσι στο Μουντιάλ της Αφρικής Ουρουγουάη και Χιλή...
στο γήπεδο «Μαλβίνας Αρχεντίνας», ξεχωρίζει στα δύο σημερινά ματς για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης.


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ- ΧΙΛΗ

Ουρουγουάη: Οι «σελέστε» που είναι ένας από τα φαβορί για τον τελικό κάθε άλλο παρά θετικό ξεκίνημα έκαναν (όπως άλλωστε και τα δύο έτερα που ακούν στα ονόματα Αργεντινή και Βραζιλία) και μετά την ισοπαλία με το Περού χρειάζονται τη νίκη για να μείνουν σε τροχιά τόσο πρόκρισης όσο και πρώτης θέσης. Ο τεχνικός της Ουρουγουάης Οσκάρ Ταμπάρεζ παρά τη γκέλα της πρεμιέρας
υποστήριξε ότι δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην 11αδα με τον κεντρικό αμυντικό Γκοντίν να μην είναι ακόμα έτοιμος να επιστρέψει καθώς δεν δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Χιλή: Αν και βρέθηκε πίσω στην αναμέτρηση με τους «μικρούς» του Μεξικό κατάφερε να δικαιώσει τον τίτλο του 2ου φαβορί του ομίλου. Η ομάδα του Κλαούντιο Μπόργκι στηρίζεται κύρια στην πολύ καλή της άμυνας και με άξονα αυτή θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά απόψε. Αμφίβολη για την ομάδα του Κλαούντιο Μπόργκι που αναμένεται να έχει την υποστήριξη χιλιάδων φίλων της καθώς η πόλη Μεντόσα όπου θα γίνει το ματς βρίσκεται λιγότερο από 300 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Χιλής (και ήδη τη Δευτέρα υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων), είναι η συμμετοχή τόσο του Ματίας Φερνάντες όσο και του Βαλντίβια ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.


Tips

• Στις 27 προηγούμενες τους αναμετρήσεις στη διοργάνωση η Ουρουγουάη έχει τις τριπλάσιες (18) νίκες από τη Χιλή ενώ μόλις τρία ματς έχουν τελειώσει δίχως νικητή.
• Παρόλα αυτά στις τέσσερις πιο πρόσφατες τους κόντρες σ’ όλα τα μέτωπα η Χιλή είναι αήττητη και μάλιστα έχει και μία νίκη στο τελευταίο τους ματς.

ΠΕΡΟΥ –ΜΕΞΙΚΟ

Περού: Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν μπορεί να ταξίδεψε στην Αργεντινή με χίλια μύρια προβλήματα (απουσίες των σημαντικότερων παικτών της) αλλά κατάφερε να εμποδίσει στην πρεμιέρα την πανίσχυρη Ουρουγουάη να κάνει ένα νικηφόρο ξεκίνημα. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει αυτή τη φορά ένα πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με εκείνο στο προαναφερθέν παιχνίδι προβιβάζοντας στην 11αδα ορισμένους ( ή και όλους) εκ των Βάργκας, Λομπατόν και Καρμόνα.

Μεξικό: Ο τεχνικός της ουσιαστικά ομάδας κάτω των 20 των Κεντροαμερικανών Λουίς Τένα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμφάνιση της ομάδας του στην πρεμιέρα κόντρα στη Χιλή παρά την ήττα με 2-1. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και για μία ακόμα φορά θα προσπαθήσει με μάλλον πιο επιθετικούς προσανατολισμούς να κάνει την υπέρβαση και να πάρει μία νίκη που ίσως της επιτρέψει να ελπίζει στην πρόκριση.


Tips
• Στις μόλις τέσσερις προηγούμενες τους αναμετρήσεις στη διοργάνωση το Μεξικό έχει δύο νίκες , έναντι μιάς της αντιπάλου του και προηγείται και στα τέρματα με 8-6.


Πρόταση: Μπορεί να μην τα κατάφερε κόν
Keywords
Τυχαία Θέματα