ΔΕΙΤΕ: Κούκλες με σύνδρομο Down έφτιαξε μητέρα από της ΗΠΑ

16:41 8/8/2013 - Πηγή: 24wro

Μια σειρά από κούκλες με χαρακτηριστικά του συνδρόμου Down δημιούργησε μια...
μητέρα εμπνευσμένες από την κόρη της, που πάσχει από την ασθένεια, προκειμένου να την ευχαριστήσει.

Η Κόνι Φέντα, 49 ετών, από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα, όταν η κόρη της Χάνα, που πάσχει από το σύνδρομο Down, κοιτώντας έναν κατάλογο με παιχνίδια, παραπονέθηκε ότι καμία κούκλα δε της μοιάζει.

Προκειμένου να χαρίσει την ίδια χαρά και σε άλλα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down, η κυρία Φέντα,
αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτές τις κούκλες επαγγελματικά και να τις πουλά μέσω διαδικτύου.

Παρόλο που υπάρχουν κι άλλες κούκλες με σύνδρομο Down στην αγορά, η συγκεκριμένη μητέρα, δήλωσε ότι οι περισσότεροι απέτυχαν να απεικονίσουν αυτό που βλέπει στον καθρέφτη της η κόρη της.

Η κόρη της Χάνα, είναι ενθουσιασμένη πλέον με το νέο της παιχνίδι. «Ρώτησα τη Χάνα ποιο είναι το αγαπημένο της παιχνίδι κι αυτή μου είπε ότι λατρεύει τη νέα της κούκλα γιατί είναι τόσο όμορφη» δήλωσε η μητέρα.

«Θέλω η Χάνα να κοιτάζει μια κούκλα με σύνδρομο Down και να βλέπει κάτι όμορφο, γιατί αυτό βλέπω κι εγώ όταν την κοιτάζω» είπε στην εφημερίδα Huffington Post.

Η συλλογή αποτελείται από 18 κούκλες καθεμία από τις οποίες έχει κάποιο χαρακτηριστικό από το σύνδρομο Ντάουν και κοστίζουν 87,50 δολάρια. Οπως αναφέρει η Κόνι, σκοπός της είναι να εκπροσωπήσει θετικά τα παιδιά με αναπηρίες.

ethnos
Keywords
Τυχαία Θέματα