ΔΕΙΤΕ: Το τέλειο χαμόγελο!

12:52 29/8/2012 - Πηγή: 24wro

Πες μου την ηλικία σου να σου πω τι πρέπει να κάνεις στα δόντια σου για να έχεις το τέλειο χαμόγελο!

Έχει το όμορφο χαμόγελο ηλικία; Φυσικά και όχι!
Όμως τα υγιή δόντια και η λαμπερή οδοντοστοιχία εξαρτώνται από την ηλικία μιας γυναίκας.
Από τα 7 μέχρι τα 37, υπάρχουν μικρά και μεγάλα μυστικά για να....

βάλεις τις βάσεις, να διατηρήσεις και να βελτιώσεις την αισθητική αλλά φυσικά και την υγεία των δοντιών σου.

Η οδοντοφυΐα στην
ηλικία των 7 ετών είναι μεικτή. Δηλαδή έχουμε δόντια παιδικά και μόνιμα. Από την ηλικία των 6 ετών συνήθως αρχίζουν τα μόνιμα δόντια να αντικαθιστούν τα παιδικά.

- Τι πρέπει να προσέξεις; Όταν ήσουν μικρό παιδάκι η μαμά ήταν μέρα, νύχτα επάνω από το κεφάλι σου. "Μη βάζεις τα δάχτυλα στο στόμα, θα στραβώσουν τα δόντια σου!" Από την ηλικία των 7 λοιπόν "είναι ιδιαίτερης αξίας η σωστή σειρά στην ανατολή των μόνιμων δοντιών και η έγκαιρη εξαγωγή των παιδικών δοντιών για να μην αποκτήσουμε στραβά δόντια" επισημαίνει η κ. Κωστομοίρη.

Επίσης είναι προϋπόθεση η ισορροπημένη ταυτόχρονη ανάπτυξη των γνάθων για τη σωστή σύγκλιση των δοντιών (σχέση των δοντιών της άνω και κάτω γνάθου) καθώς και για την αρμονική εμφάνιση του προσώπου.

- Τι μπορεί να κάνει ο οδοντίατρος: Εκτός φυσικά από τη σωστή στοματική υγιεινή, ο παιδοδοντίατρος και ο ορθοδοντικός παρακολουθεί προκειμένου να διορθώσει σκελετικές ανωμαλίες και δόντια αν χρειάζεται.

Στα 17 μπορείς πλέον να γνωρίζεις τι έχει πάει... "στραβά" με την οδοντοστοιχία σου. Δεν έχεις όμως να φοβηθείς τίποτα, αν ήσουν επιμελής με τα δοντάκια σου. "Έχει διαμορφωθεί η σύγκλιση των δοντιών, όπως επίσης έχει διαμορφωθεί και η εικόνα των δοντιών αν είναι ίσια ή στραβά" εξηγεί η οδοντίατρος.

- Τι πρέπει να προσέξεις: Εφόσον η σωστή στοματική υγιεινή έχει ξεκινήσει από την παιδική ηλικία σε συνδυασμό με το προληπτικό check up στον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες, τότε είναι δύσκολο να έχουμε προβλήματα με τα ούλα, τερηδόνες ή σφραγίσματα.

- Τι μπορεί να κάνει ο οδοντίατρος: Αν έχουμε στραβά δόντια η ορθοδοντική ενδείκνυται και απαιτείται. Στην περίπτωση όμως που έχουμε σκελετικές ανωμαλίες π.χ.προγναθισμό της άνω η της κάτω γνάθου, αυτή η σχέση των δύο γνάθων μπορεί να διορθωθεί μόνο με γναθοχειρουργική παρέμβαση.

Το χρώμα των δοντιών είναι δεδομένο και αν δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να παρέμβουμε με λευκάνσεις με laser ή με μασελάκια. Οι λευκάνσεις δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα.

Από την ενηλικίωση και μετά και με την προϋπόθεση ότι έχουμε εξοικειωθεί με την σωστή στοματική υγιεινή μένει να μας απασχολεί ένα ωραίο χαμόγελο.

- Τι μπορείς να κάνεις: Να μην αμελείς την επίσκεψη στον οδοντίατρο 1 φορά στους 6 μήνες, όπως φυσικά και την καθημερινή στοματική υγιεινή.

- Τι μπορεί να κάνει ο οδοντίατρος: Τεχνικές μόνιμες, όπως όψεις ρητίνης - σε 2 ώρες - για τα δόντια της κάθε γνάθου ή όψεις πορσελάνης σε περισσότερα ραντεβού, μπορούν να μας δώσουν το χαμόγελο της
Keywords
Τυχαία Θέματα