Διαφθορά με τιμοκατάλογο

01:43 7/8/2012 - Πηγή: 24wro

Υπόθεση δωροδοκίας με εργαζόμενες που είχαν φτιάξει «τιμοκατάλογο» μίζας...

ώστε να επιτρέπουν τη λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων. Η αποκάλυψη έγινε ύστερα από καταγγελία και σύλληψη επ' αυτοφώρω

Μίζα 3.000 ευρώ ζήτησε υπάλληλος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για να του επιτρέψει να λειτουργήσει την επιχείρησή του

Αρση ανάκλησης άδειας λειτουργίας: 3.000 - 5.000
ευρώ. Αποσφράγιση καταστήματος: 5.000 έως και 7.000 ευρώ. Αναβάθμιση ξενοδοχείου από 3 σε 4 αστέρια: 7.000 - 8.000 ευρώ. Μετατροπή ενοικιαζόμενων δωματίων σε ξενοδοχείο: 14.000 - 15.000 ευρώ.

Ο «τιμοκατάλογος» της δωροδοκίας ήταν κοινό μυστικό εδώ και χρόνια μεταξύ των επιχειρηματιών του τουρισμού στην Πιερία, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, εκβιάζονταν να πληρώνουν τα παραπάνω ποσά στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Ενας απ' αυτούς είχε το θάρρος να προσφύγει στην Αστυνομία και το κύκλωμα αποκαλύφθηκε, με την επ' αυτοφώρω σύλληψη μίας 50χρονης υπαλλήλου την ώρα που εισέπραττε «φακελάκι» με 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και την εν συνεχεία σύλληψη της προϊσταμένης Διεύθυνσης, που θα «τσέπωνε» μέρος των χρημάτων, σύμφωνα με την ομολογία της πρώτης.

Η «μίζα», ζητήθηκε για την απόφαση άρσης ανάκλησης άδειας λειτουργίας εστιατορίου - καφέ - πιτσαρίας, που λειτουργεί στο ισόγειο ξενοδοχείου στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Ο Αλκιβιάδης Σακογιάννης, ιδιοκτήτης οικογενειακής τουριστικής επιχείρησης στην Πιερία, βίωσε αυτό που άκουγε επί χρόνια να συμβαίνει σε συναδέλφους του.

Πρόσφατα, ένας πελάτης του ξενοδοχείου «ΔΙΑΣ» είχε γενέθλια και τα γιόρτασε στον υπαίθριο χώρο, με δύο κιθάρες και μία μικρή μικροφωνική εγκατάσταση που στήθηκε εκεί. Η Αστυνομία υπέβαλε μήνυση, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για κάτι τέτοιο.

«Η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να στείλει ο ΕΟΤ το υγειονομικό για να ελέγξει αν έχει συντελεστεί αλλαγή λειτουργίας που να παραπέμπει σε μετατροπή σε κέντρο διασκέδασης», εξηγεί στο «Εθνος» ο επιχειρηματίας και προσθέτει: «Πριν έρθει το υγειονομικό, όμως, μου έστειλαν από τον ΕΟΤ απόφαση ανάκλησης άδειας λειτουργίας και σφράγισης του εστιατορίου μετά από έναν μήνα. Αυτό το κάνουν για να πας από εκεί και να το διευθετήσεις».

Το υγειονομικό ήρθε εκ των υστέρων και στη γνωμοδότησή του πιστοποίησε ότι δεν έχει συντελεστεί κάποια σημαντική αλλαγή. Με αυτή τη γνωμοδότηση ο ξενοδόχος πήγε στην υπηρεσία του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την άρση ανάκλησης. Εκεί, όμως, άκουσε την 50χρονη υπάλληλο να του λέει «ναι, αλλά πρέπει να μας δώσεις 3.000 ευρώ».

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ
Η παγίδα, τα παζάρια και η αμοιβή

Ο ξενοδόχος πήγε στην Ασφάλεια, όπου του δόθηκαν οδηγίες για το στήσιμο της παγίδας: θα έκανε κάποιες τηλεφωνικές συνεννοήσεις με την υπάλληλο, ώστε
Keywords
Τυχαία Θέματα