Εξηγήσεις για γέλια και για κλάματα από τον Τραγάκη

08:32 24/8/2012 - Πηγή: 24wro
Εξηγήσεις, κατόπιν εορτής, που προκαλούν γέλια και κλάματα δίνουν κύκλοι του αντιπροέδρου...
της Βουλής Γιάννη Τραγάκη αναφορικά με τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να έχει διορίσει σχεδόν όλο του το σόι στη Βουλή και που προκάλεσαν την «έκρηξη» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι συνεργάτες του κ. Τραγάκη
χρησιμοποιούν «ιστορίες αγάπης» και «συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων», προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη όμως είναι εξίσου ενδεικτική για την ποιότητα του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Ειδικότερα, για την κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, αναφέρει ότι ήταν στο γραφείο του από το 1992 και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη Βουλή με τον «ευεργετικό» νόμο Σιούφα το 2009. Ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, είχε προσληφθεί το 1985 στο Κανάλι του Πειραιά και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τραγάκη, τον απέσπασε στο Κανάλι της Βουλής και μονιμοποιήθηκε ως υπάλληλος της Βουλής με το νόμο Σιούφα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο αντιπρόεδρος διόρισε ως μετακλητή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Αναφορικά με το γιο του, ο κ. Τραγάκης σημειώνει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή και πως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η ιλαροτραγωδία όμως εντοπίζεται στην πρόσληψη της συζύγου του γιου του. Συγκεκριμένα, η κυρία Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος στο επάγγελμα, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν… ο κ. Τραγάκης!

Όμως, ο συμπαθής κατά τα άλλα αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι οι δύο νέοι -η κυρία Κρουστάλη και ο γιος του -δεν γνωρίζονταν τότε και πως ο έρωτας προέκυψε στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Κρουστάλη-Τραγάκη μονιμοποιήθηκε επίσης με τη ρύθμιση Σιούφα!

Πέραν αυτών, σε δεύτερη διευκρινιστική δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε και στο πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα