Γραμματόσημο με την… περιτομή του Ιησού στην Γερμανία!

22:32 29/8/2012 - Πηγή: 24wro

Με τη γερμανική κοινωνία να έχει διχαστεί στο θέμα της απαγόρευσης της περιτομής στους ανηλίκους...
η ταχυδρομική υπηρεσία της Γερμανίας ετοιμάζεται να εκδώσει γραμματόσημο για να θυμίσει στους Γερμανούς ότι, 2.000 χρόνια νωρίτερα, ο Ιησούς υπεβλήθη σε περιτομή σε ηλικία μόλις οκτώ ημερών.

Ως γνωστόν, γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε πρόσφατα την περιτομή, μια απόφαση που υιοθετήθηκε από τους ιατρικούς συλλόγους σε πολλές περιοχές της χώρας, παρά τις έντονες αντιδράσεις εβραίων και μουσουλμάνων.

Το
γραμματόσημο, το οποίο σηματοδοτεί τη 200ή επέτειο από την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εκκλησιαστικής οργάνωσης «Γερμανική Βιβλική Εταιρεία» στις 11 Σεπτεμβρίου, απεικονίζει σελίδα της Καινής Διαθήκης η οποία περιέχει περιγραφή της περιτομής του Ιησού.

Η «Βιβλική Εταιρεία» αναφέρει ότι το σχέδιο του γραμματοσήμου είχε τελειοποιηθεί ήδη πριν από την έναρξη της μεγάλης συζήτησης γύρω από το θέμα της περιτομής στη Γερμανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Το γραμματόσημο των 85 λεπτών φέρει εδάφιο από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο: «Και όταν συνεπληρώθησαν οκτώ ημέραι, δια να γίνη η περιτομή του παιδίου, έκαμαν την περιτομήν και εδόθη στο παιδίον το όνομα Ιησούς».

Δικαστήριο της Κολονίας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση ενός νεαρού μουσουλμάνου που πήγε στον γιατρό αιμόφυρτος αφότου υπεβλήθη σε περιτομή, απεφάνθη τον Ιούνιο ότι εφεξής δεν θα υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία νεαρά αγόρια παρά μόνο άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, και μόνο με την συναίνεσή τους.

Η απαγόρευση αυτή, η οποία ισχύει μόνο για την περιοχή της Κολονίας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις εβραίων και μουσουλμάνων και σύμφωνα με το tovima.gr, πυροδότησε μεγάλη συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και τη θρησκευτική ελευθερία, σε μία χώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ανοχής, λόγω του βεβαρημένου, ναζιστικού παρελθόντος της.

«Δεν θέλουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφαν Βίτιτς, λουθηρανός πάστορας της «Γερμανικής Βιβλικής Εταιρείας».

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα