Μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων της Βουλής

08:44 13/11/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μαζικές παραιτήσεις για να μη χάσουν τα υψηλά εφάπαξ προχωρούν οι υπάλληλοι της...
Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο γραφείο έχουν ήδη υποβληθεί 45 αιτήσεις σχετικές από διευθυντές και προϊσταμένων τμημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο σήμερα, Δευτέρα, υποβλήθηκαν 18 αιτήσεις.
Με τον τρόπο αυτό οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου επιχειρούν να προλάβουν την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να τους κόψει το
παχυλό δεύτερο εφάπαξ. Όπως άλλωστε είπε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή «δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το οκταπλάσιο εφάπαξ σε σχέση με αυτό που παίρνουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι».
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπάλληλος του Δημοσίου με πτυχίο Πανεπιστημίου και 35 έτη θητείας, λαμβάνει εφάπαξ ύψος 37.500 ευρώ. Υπάλληλος της Βουλής με τα ίδια χαρακτηριστικά λαμβάνει εφάπαξ ύψους 250 – 3000.000 ευρώ. Όπως διαπιστώνεται η διαφορά είναι εντυπωσιακή και αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι στο Δημόσιο υπάρχουν εξακολουθούν προνομιούχα στελέχη.
Πέραν αυτών όπως ήδη έχει γράψει το Πρώτο Θέμα και το protothema.gr, οι υπάλληλοι της Βουλής εκτός από το εφάπαξ που λαμβάνουν από το ταμείο Δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνουν και ένα δεύτερο από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων βουλής (ΤΑΥΠ). Σε αυτό το ταμείο συγκεντρώνονται όλα τα μισθώματα των ακινήτων του ελληνικού κοινοβουλίου που παραχωρούνται προς ενοικίαση.
Ενδεικτικά: Εκεί πηγαίνει το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα για το υποκατάστημά της εντός της Βουλής (το περασμένο Μάρτιο ανερχόταν σε 25.000 μηνιαίως), και τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας των ΕΛΤΑ και της Ολυμπιακής Αεροπορίας (τον περασμένο Μάρτιο η Εθνική πλήρωνε 25.000, ΕΛΤΑ και Ο.Α. από 4.000 τον μήνα).
Επιπροσθέτως ένα έξτρα προνόμιο που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι μέσω του ΤΑΥΠ είναι οι «νόμιμη μίζα» που προβλέπεται για κάθε αγορά προμηθειών που πραγματοποιεί το ελληνικό κοινοβούλιο. Για παράδειγμα όταν η βουλή αγοράζει υπολογιστές ή άλλο εξοπλισμό προβλέπεται προμήθεια περίπου 7% (υπέρ ΤΑΥΠ).

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα