Μυστηριώδεις στοές στην Ευρώπη

07:42 16/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σειρά από μυστηριώδεις υπόγειες σήραγγες, όπως εξακριβώθηκε πρόσφατα, κρύβονται...
κάτω από αγρούς και δάση της Ευρώπης. Από αυτές έχουν εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό μέρος, υπολογίζεται όμως πως κάτω από τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από σήραγγες και σπηλιές,ανέφερε σήμερα η Φωνή της Ρωσίας σε σχετικό ρεπορτάζ.
Όλες αυτές οι σήραγγες έχουν τεχνητή προέλευση και είχαν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο περίπου τον 10-13 αιώνα, όμως ο προορισμός τους βάζει τους επιστήμονες σε μεγάλα ερωτήματα. Να υπολογίσει κανείς πως τις είχαν σκάψει για επικοινωνία μεταξύ των
φεουδαρχιών είναι αδύνατο, διότι οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Ηδη αναφέρεται πώς πάνω από 1000 παρόμοιες σήραγγες έχουν εξερευνηθεί στην Γερμανία και στην Αυστρία, και οι αρχαιολόγοι υποθέτουν, πως αυτές είναι μονάχα οι 10% των υπαρχόντων. Μερικές είναι πόλύ μικρές – 20-25 μ., - όμως υπάρχουν και μεγάλες, πάνω από 100 μ. Σε μερικά μέρη έχουν βρεθεί πόρτες με σύρτες.

Παρόμοιους ισχυρισμούς έχει διατυπώσει πρόσφατα και ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch σε βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία βρέθηκαν 700 μέτρα από το υπόγειο δίκτυο, ενώ στην Αυστρία βρέθηκε τούνελ 350 μέτρων,καταγράφηκε από ρεπορτ’αζ της Daily Mail. Όπως υποστήριξε ο καθηγητής τα υπόγειο δίκτυο με τις χιλιάδες σήραγγες καλύπτει όλη την Ευρώπη, με διάσπαρτα μικρότερα κομμάτια από τη Σκωτία μέχρι την Μεσόγειο και την Τουρκία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάμετρός μίας σήραγγας είναι μόλις 70 εκατοστά, δηλαδή ίσα – ίσα για να χωράει ένας άνθρωπος. Βέβαια όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, οι στοές δεν είναι όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά στο σύνολό τους αποτελούν ένα τεραστίων διαστάσεων υπόγειο δίκτυο.

Οι ιστορικοί διερωτούνται για τον προορισμό αυτών των παράξενων υπόγειων χώρων – ίσως αυτά αποτελούσαν τα μυστικά καταφύγια από τους πολέμους και τους ληστές, αλλά μπορεί να ήταν και τα κρησφύγετα των ειδωλολατρών και των ναών τους, οι οποίοι συνέχιζαν να προσεύχονται στους αρχαίους θεούς.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα