Μύθος τελικά το περίφημο σημείο G

01:16 22/1/2012 - Πηγή: 24wro

100 μελέτες που διεξήχθησαν γι’ αυτό από το 1950 έως σήμερα...

Οι ερευνητές δημοσιεύουν τα πορίσματά τους στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), σημειώνοντας πως τόσες δεκαετίες μας απασχολεί εξαιτίας της πορνογραφίας, των περιοδικών και πολλών σεξοθεραπευτών που καλλιέργησαν την ιδέα ότι αποτελεί το «κλειδί» για τέλειο σεξ.
Το εν λόγω σημείο πιστεύεται ότι είναι μια μικρή περιοχή στον γυναικείο κόλπο, η οποία φέρει μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων, με αποτέλεσμα η διέγερσή του να μπορεί
να προκαλέσει υπέρτατη ηδονή.
Το όνομά του το πήρε από τον δρα Ερνστ Γκράφενμπεργκ, έναν γερμανό γυναικολόγο ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το ανακάλυψε το 1950.
Ο δρ Αμικάι Κιλτσέβσκι, ουρολόγος στο Νοσοκομείο Γέιλ-Νιου Χέιβεν, στο Κονέκτικατ, και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως η διαπίστωσή τους θα αποτελέσει ανακούφιση για τα αναρίθμητα ζευγάρια ανά τον πλανήτη που μάταια προσπαθούν να το εντοπίσουν.
«Οι υπάρχουσες αντικειμενικές μετρήσεις απέτυχαν να παράσχουν ισχυρά στοιχεία για την ύπαρξη της ανατομικής περιοχής η οποία αντιστοιχεί στο γυναικείο σημείο G», δήλωσε.
«Πολλές γυναίκες αισθάνονται υπεύθυνες που δεν μπορούν να το εντοπίσουν στο σώμα τους, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει. Η αλήθεια είναι πως πιθανότατα το σημείο αυτό δεν αποτελεί κάτι το οποίο, ιστορικά ή εξελικτικά, υπήρξε ποτέ».
Τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τα συμπεράσματα ερευνητών του King’s College στο Λονδίνο, οι οποίοι δημοσίευσαν το 2010 τη μεγαλύτερη μελέτη επί του θέματος, στην οποία είχαν συμμετάσχει 1.800 εθελόντριες.
Η μελέτη αυτή δεν είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη του σημείου G και - όπως έλεγαν τότε οι ερευνητές του King’s College - το όλο θέμα με το σημείο αυτό έχει κάνει άντρες και γυναίκες να αισθάνονται ανεπαρκείς στην ερωτική τους ζωή.
Τα ευρήματα
Ο δρ Κιλτσέβσκι εξήγησε πως ασαφή δεν ήταν μόνο τα ευρήματα από τις μελέτες με ανθρώπους (κλινικές μελέτες), αλλά και από αυτές με βιοψίες ιστικών δειγμάτων, καθώς άλλες έδειξαν πως υπήρχαν περισσότερες νευρικές απολήξεις στην περιοχή που θεωρείται ότι περικλείει το σημείο G, και άλλες ότι υπήρχαν λιγότερες.
Εξίσου αντιφατικά ήταν και τα ευρήματα μελετών στις οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί υπερηχογραφήματα για να μετρηθεί το πάχος του τοιχώματος του κόλπου στην περιοχή όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το σημείο G.
Ενώ λ.χ. μία μελέτη του 2008 είχε καταγράψει πάχυνση του τοιχώματος σε γυναίκες οι οποίες είχαν οργασμό έναντι γυναικών με ανοργασμία, άλλες μελέτες δεν κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν το εύρημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα